Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 20/6-26/6 2022

  

Με Λένε Κούμπα

Δευτέρα, 20/6 στις 23:00 

 

 

Νορβηγικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Όσε Ντρίβε­νες με τους: Τόμας Πίρεκ, Μικολάι Πίρεκ, Ντανίτα Πί­ρεκ, Τζέικομπ Πίρεκ (2015). Όταν η οικογενειακή τους επιχείρηση χρεοκοπεί, οι γονείς του 12χρονου Κούμπα και του 8χρονου Μικολάι αναγκάζονται να φύγουν από την Πολωνία για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό. Ο Κούμπα και ο Μικολάι μένουν μόνοι τους πίσω, ώσπου
οι γονείς τους να βρουν μια λύση στα προβλήματά τους.               





Ο Μοντιλιάνι και τα Μυστικά του

Τρίτη, 21/6 στις 23:00







Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ζακ Λοίλ, που αναφέ­ρεται στη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ιταλού καλλι­τέχνη Αμεντέο Μοντιλιάνι και την επίδραση που άσκησε στην εξέλιξη της σύγχρονης τέχνης.










Το Βιβλίο της Ζούγκλας

Τετάρτη, 22/6 στις 24:00








Ταινία σε σκηνοθεσία του Ζόλταν Κόρντα, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ράντγιαρ Κίπλινγκ (ΗΠΑ-Ηνωμένο Βασίλειο 1942). Η ιστορία του Μόγλη, του παιδιού που μεγάλωσε στη ζούγκλα σαν λύκος, του εκ­δικητικού τίγρη Σιρ Χαν, του τεμπέλη αρκούδου Μπα­λού και όλων των γοητευτικών ηρώων του Κίπλινγκ ζωντανεύει σε μια φαντασμαγορική, αγωνιώδη και δια­σκεδαστική περιπέτεια, το ιδανικό κινηματογραφικό παραμύθι. Η ταινία ήταν υποψήφια για 4 Oscar.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 23/6 στις 23:00








Συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Οι μελλοντικές προκλήσεις και οι προοπτικές διεύρυν­σης. Η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απο­κτήσει η Ουκρανία την ιδιότητα του υποψήφιου μέλους.









Ο Ρόκο και τα Αδέρφια του

Παρασκευή, 24/6 στις 22:00








Ιταλο-γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκό­ντι με τους: Αλέν Ντελόν, Κλαούντια Καρντινά­λε, Κατίνα Παξινού, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ανι Ζι­ραρντό, Σπύρο Φωκά, Πάολο Στόπα (1960). Η Ροζάρια Παρόντι εγκαταλείπει την Καλαβρία και έρχεται να μεί­νει με τους γιους της στο Μιλάνο. Ανάμεσά τους ο Ρόκο που, αν και αγνός στην ψυχή, αναγκάζεται να γίνει πυγ­μάχος και ο Βιντσέντο, άτομο με βίαιο και ανεξέλεγκτο χαρακτήρα, που θα οδηγηθεί στην καταστροφή ύστερα από μια περιπετειώδη σχέση με μια πόρνη.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 25/6 στις 18:00







Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 25/6 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Τες,

Γλυκιά μου Ξαδέρφη

Σάββατο, 25/6 στις 21:00







Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστι­κά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνι­κό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών, οι οποίες σφράγισαν την εποχή τους. Η ιστορία μιας ται­νίας που αποτέλεσε το στοίχημα του Ρομάν Πολάνσκι, ότι ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος μπορεί να συναγω­νιστεί το Χόλυγουντ.









Ο Ηλίθιος

Σάββατο, 25/6 στις 23:00







Ρωσική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γιούρι Μπίκοφ με τους: Αρτιόμ Μπίστροφ, Ναταλία Σούρκοβα, Μπόρις Νεβζόροφ (2014). Ο Ντίμα είναι ένας τίμιος και ιδεα­λιστής υδραυλικός, ο οποίος επιθεωρώντας τη διαρροή μιας πολυώροφης πολυκατοικίας αντιλαμβάνεται πως αυτή είναι έτοιμη να γκρεμιστεί. Προσπαθεί επειγό­ντως να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις αρχές, αλλά συναντά μια διεφθαρμένη γραφειοκρατία που στρέφε­ται εναντίον του. 










Ένας για Όλους

Κυριακή, 26/6 στις 17:30







Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ιλουντέιν (Ισπανία, 2020). Ένας αναπληρωτής δάσκαλος ανα­λαμβάνει την τελευταία τάξη του δημοτικού σε μια μικρή πόλη, στην οποία δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά. Όταν του ζητείται να προετοιμάσει το έδαφος για την επανένταξη ενός μαθητή, που απουσίαζε λόγω σοβα­ρής ασθένειας, βρίσκεται ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης: κανείς από τους συμμαθητές του δεν τον θέλει πίσω.

 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία