Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Γλυκός... Καφές για την ΑΕΚ, πικρός για τον Πανιώνιο

Η Ένωση με το πρώτο φετινό γκολ του Παντελή Καφέ πήρε δύσκολη νίκη με 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο αλλά έχασε τον Παναγιώτη Λαγό. Ο αριστερός μπακ χαφ της ΑΕΚ αποχώρησε με κάκωση στην αριστερή ποδοκνημική και εκφράζονται φόβοι ότι θα απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, όμως πήρε αυτό που ήθελε. Μετά από τρία συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, επικράτησε με 1-0 του Πανιωνίου και επέτρεψε στις νίκες.
Η “παγωμένη” εικόνα των εξεδρών του ΟΑΚΑ επηρέασε και τους παίκτες των δύο ομάδων που ξεκίνησαν σε πολύ χαλαρό τέμπο την αναμέτρηση. 
Η ΑΕΚ μετά το 15' ανέβασε στροφές και έκλεισε τους Νεοσμυρνιώτες στα καρέ τους. Στο 17' ο Μανωλάς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη. 
Ο Πανιώνιος απάντησε στις ευκαιρίες στο 21' με τον Κούτσι να αστοχεί απελπιστικά από πλεονεκτική θέση. 
Η υπεροχή της ΑΕΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 27'. Καφές και Κάρλος συνδυάστηκαν εξαιρετικά έξω από την περιοχή και ο Έλληνας μέσο με ωραίο πλασαριστό σουτ άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας το πρώτο φετινό του τέρμα. Αυτό ήταν το 7ο γκολ που σημειώνει ο Καφές με τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων έχοντας ως αντίπαλο τον Πανιώνιο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε άσχημα για την ΑΕΚ. Μόλις στο 47' ο Παναγιώτης Λαγός τραυματίστηκε και σφαδάζοντας από τους πόνους αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο.
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Λαγός (50' Ρίκκα), Καφές, Βάργκας, Κάρλος (46' Καράμπελας), Λεονάρντο (80' Σιαλμάς), Μπέλεκ, Λυμπερόπουλος.  
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Όμο (76' Ντιμπαλά), Ρόβας, Κούτσι, Γουνδουλάκης (66' Αντούνιες), Σάμαρης (56' Μενδρινός), Σιόβας, Πετκάκης, Σκέμπρι, Πιερ, Ρόκας.