Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 18/10-24/10 2021

  

Η Προσεδάφιση στη Σελήνη (1/2) Τετάρτη, 20/10 στις 23.00 


20 Ιουλίου 1969: Ο Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Το ντοκιμα­ντέρ παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ιστορικής  αποστο­λής "Απόλλων 11", μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό και απόρρητες συνομιλίες, που μόλις πρόσφατα απαχαρα­κτηρίστηκαν. 

 

Ο Νανούκ του Βορρά Τετάρτη, 20/10 στις 24:00

 

Ντοκιμαντέρ του Ρόμπερτ Φλάχερτι (Αμερική-Γαλλία 1922). Ένας χρόνος στη ζωή του Νανούκ, ενός Εσκιμώου και της οικογένειάς του, που ζουν στον Αρκτικό Κύκλο. Κυνήγι, ψάρεμα και μετακινήσεις μιας ομάδας, που δεν την έχει αγγίξει καθόλου η βιομηχανική ανάπτυξη. 


Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 21/10 στις 23:00








Η εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη αναδεικνύει τις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2021.










Οι Βιτελόνι

Παρασκευή, 22/10 στις 22:00








Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Γκούναρ Μπγιέρνστραντ, Φράνκο Ιντερλέγκι, Αλμπέρτο Σόρντι, Φράνκο Φαμπρίτσι, Λεοπόλντο Τριέ­στε, Ρικάρντο Φελίνι (1953). Στην παραθαλάσσια πόλη του Ρίμινι, πέντε αργόσχολοι τριαντάρηδες, που ζουν σε βάρος των γονιών τους, ξοδεύουν άσκοπα τις μέρες τους, παίζοντας μπιλιάρδο, κυνηγώντας κορίτσια, στήνοντας φάρσες. Χρυσός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας.











Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 23/10 στις 17:00




Εκπομπή με τον Γιώργο Γαβαλά, που παρουσιάζει γεγονό­τα από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστορία. Αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται: Το απί­στευτο κατόρθωμα του πλοιάρχου Νίκου Βότση το 1912, με τον τορπιλισμό του τουρκικού θωρηκτού Φετχί Μπου­λέν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η επιστροφή το 1944 στην ελεύθερη Αθήνα της εξόριστης κυβέρνησης με πρω­θυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου, η απονομή το 1979 του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη, αλ­λά και η ανάληψη της εξουσίας το 1981 από το ΠΑΣΟΚ.













Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 23/10 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ο Ιδανικός Ιταλός

Σάββατο, 23/10 στις 21:00







Γαλλικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Νoβεκόρ (2015). Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ένα από τα μεγαλύτε­ρα σύμβολα του κινηματογράφου, ήταν κάτι περισσότερο από ένας απλός ζεν πρεμιέ. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του, με το μοναδικό του στυλ, ήταν η προσωποποίηση του ιδανικού Ιταλού: χάρισμα, μελαγχο­λική ευαισθησία, αυτοσαρκασμός, εξυπνάδα και ένα έμφυτο ταλέντο να γοητεύει τους γύρω του.













Μακριά Από Τους Ανθρώπους

Σάββατο, 23/10 στις 23:00





Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ελοφέν με τους: Βίγκο Μόρτενσεν, Άντζελα Μολίνα, Βενσάν Μαρ­τέν, Ρεντά Καντέμπ (2014). Το 1954, σε ένα απομονωμέ­νο χωριό της Αλγερίας, ένας Γάλλος δάσκαλος αναλαμ­βάνει να συνοδεύσει έναν ντόπιο, ο οποίος κατηγορείται για φόνο ως την κοντινή πόλη για να δικαστεί. 













Ντελφίν

Κυριακή, 24/10 στις 17:30




Αργεντίνικη νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γκασπάρ Σάουερ (2019). Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη. Και σί­γουρα δεν είναι εύκολη για τον Ντελφίν, ένα 11χρονο αγόρι, που ζει μόνο με τον πατέρα του στα χέρσα και λα­σπωμένα περίχωρα μιας μικρής πόλης στην επαρχία του Μπουένος Άιρες.

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία