Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Ντόρα Μπακογιάννη: Γενναία και αποφασισμένη να νικήσει τον καρκίνο

 Ντόρα Μπακογιάννη: Γενναία και αποφασισμένη να νικήσει τον καρκίνο  

Η ανακοίνωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο και συγκεκριμένα με πολλαπλό μυέλωμα, έχει προκαλέσει ένα «τσουνάμι» συμπαράστασης, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τη σχετική ανάρτηση, η Ντόρα Μπακογιάννη έδειχνε γενναία και δυνατή, έτοιμη να δώσει τη μάχη και να την κερδίσει.

Η ίδια μίλησε χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης και παρακολούθησαν χιλιάδες επισκέπτες της σελίδας του

στο Youtube, λέγοντας: «Δεν θα το βάλουμε κάτω. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη. Εμένα δεν είναι η πρώτη ατυχία στη ζωή μου, ελπίζω όμως να είναι η τελευταία και να μπορέσω και από αυτή την προσπάθεια να βγω πιο δυνατή. Να πω ευχαριστώ στο Δημήτρη και σε όλους τους συναδέλφους και στον κόσμο γι’αυτό το κύμα συμπαράστασης το οποιο έχω λάβει από το πρωί». Η ίδια ανέβασε στο facebook σήμερα το συγκεκριμένο βίντεο, συγκινημένη. «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης, διότι πράγματι τα μηνύματα που έχω λάβει και από όλους τους πολιτικούς χώρους είναι πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόση πολλή δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων» ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης αποκάλυψε ότι είναι ένας από τους 500 στην Ελλάδα με πολλαπλό μυέλωμα και ότι μάλιστα, τον παρακολουθεί ο ίδιος γιατρός.

«Τα πράγματα πήγανε πάρα πολύ καλά και συνεχίζουν να πηγαίνουν πολύ καλά και μετά την μεταμόσχευση. Είναι σίγουρο ότι έχουμε τη δύναμη να βγούμε νικητές από αυτή την δοκιμασία. Γνωρίζουμε πόσο δυνατή είστε. Αντλούμε από τη δύναμη σας και διπλασιάζουμε τη δική μας» δήλωσε.

Από τη στιγμή που η Ντόρα Μπακογιάννη γνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει αυτό το θέμα υγείας, το τηλέφωνό της δεν σταματάει να χτυπάει. Μήνυμα της έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ τρεις πρώην πρωθυπουργοί της τηλεφώνησαν: Ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές επικοινώνησαν μαζί της όπως και πολλά πρόσωπα από την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή και συνάδελφοί της που είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ από το χώρο του πολιτισμού ήταν ιδιαίτερα συγκινητική η επικοινωνία της με τον φίλο της Διονύση Σαββόπουλο.