Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις

 









ΔEITE THN  EΒΔΟΜΑΔΑ 5/10 - 11/10 2020 









Κοινοβουλευτικό Έργο




Παρακολουθήστε τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής και των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, σε απευ­θείας και μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, καθ’ όλη τη διάρ­κεια της εβδομάδας.










Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος

Δευτέρα, 5/10 στις 23:00








Ντοκιμαντέρ του Χοσέ Λουίς Λόπεζ-Λινάρες. Εικαστικοί, καλλιτέχνες και τεχνοκριτικοί προσπαθούν να ξεδιαλύνουν τα μυστικά του «Κήπου των Επίγειων Απολαύσεων», του διασημότερου πίνακα του Φλαμανδού Ιερώνυμου Μπος.









Η Αληθινή Ιστορία της Επιστημονικής Φαντασίας (3/4)

Τρίτη, 6/10 στις 23:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα όρια της επιστή­μης, για να μας αποκαλύψει την ιστορία της επιστημονι­κής φαντασίας. Μερικοί από τους μεγαλύτερους πρωτοπό­ρους του είδους, ηθοποιοί, συγγραφείς και παραγωγοί, μας εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο  κατάφεραν να προ­σεγγίσουν με τη φαντασία τους θέματα της επιστήμης, όπως το διάστημα, ο χρόνος, η τεχνητή νοημοσύνη.












Το Φάντασμα της Ελευθερίας

Τετάρτη, 7/10 στις 00:00




Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του Λουίς Μπουνιουέλ με τους: Μόνικα Βίτι, Μισέλ Πικολί, Ζαν Κλοντ Μπρια­λί, Μπερνάρ Βερλέ (1974). Από την Ισπανία του 1808 μέ­χρι μια σύγχρονη διαδήλωση, μια σειρά από χαλαρά συν­δεδεμένα μεταξύ τους επεισόδια σαρκάζουν την αστική τάξη και τις ιδέες της περί ηθικής κι ελευθερίας.









Μια Ταινία, Μια Εποχή: Βασίλισσα Μαργκό

Πέμπτη, 8/10 στις 22.00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο  σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών, πού σφράγισαν  την εποχή τους. Αν και η «Βασίλισσα Μαρ­γκό» είναι μια ταινία εποχής, εντούτοις είναι επηρεασμένη από σύγχρονα γεγονότα, καθώς οι δημιουργοί της ανα­γνωρίζουν ότι η έμπνευση τους προήλθε από το θάνατο του Αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν, τη σφαγή στην Τιμισοά­ρα της Ρουμανίας και τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσ­λαβία. Έτσι η "Βασίλισσα Μαργκό" αποπνέει την αγριό­τητα των παραπάνω γεγονότων.









Μήλα, Αχλάδια και Ζωγραφική: Ζωγραφίζοντας μια Νεκρή Φύση

Παρασκευή, 9/10 στις 21:00








Ένα λεπτομερές ταξίδι στην ιστορία της Νεκρής Φύσης, από τις τοιχογραφίες της Πομπηίας μέχρι τα κυβιστικά αριστουργήματα του Πικάσο.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλο Κόσμο

Σάββατο, 10/10 στις 18:00








Εκπομπή με την καθηγήτρια ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις που επη­ρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 10/10 στις 19:00








Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που αναδει­κνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Αθώα Κόλπα

Σάββατο, 10/10 στις 23.00








Πολωνική ταινία σε σκηνοθεσία Αντρέι Γιακιμόφσκι με τους: Ντάμιαν Ουλ, Εβελίνα Βάλεντζιακ, Τόμας Σάπρικ. (2007). Ο 10χρονος Στέφεκ μεγαλώνει με τη μεγαλύτερη αδερφή του σε μια ήσυχη πολωνική κωμόπολη. Ένα καλο­καιρινό πρωινό θα δει στο σιδηροδρομικό σταθμό έναν καλοντυμένο άγνωστο για τον οποίο πιστεύει ότι είναι ο πατέρας του που τους εγκατέλειψε όταν ο ίδιος ήταν μωρό. Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.











Από Τόπο σε Τόπο: Μεταξάδες Έβρου

Κυριακή, 11/10 στις 12:00







Σειρά εκπομπών με τον Χρήστο Μυλωνά που προβάλει τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας, ταξι­δεύοντας στην ελληνική περιφέρεια. Συμμετέχει ο πολιτι­στικός σύλλογος γυναικών Μεταξάδων Έβρου σε διδα­σκαλία Χρήστου Κισσούδη και ντόπιοι Θρακιώτες μουσι­κοί και ερμηνευτές.









Αναμνήσεις του 20ου Αιώνα

Κυριακή, 11/10 στις 16:30








Σειρά ντοκιμαντέρ 12 επεισοδίων του BBC. Μια ασυνήθι­στη ματιά στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, μέσα από σπά­νιο οπτικοακουστικό υλικό του αρχείου Πατέ.











Η Βασίλισσα του Ντίντορφ

Κυριακή, 11/10 στις 17:00







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Χόγια Τομ με τους: Λίζα Μελ, Μεξ Σλούπφερ, Ντένι Μόριτζ Σόνενσαιν (Γερμανία, 2017). Οι καλοκαιρινές διακοπές μόλις ξεκίνησαν στο Βραδεμβούργο, αλλά η δεκάχρονη Λέα δεν πάει στην κα­τασκήνωση φέτος με τους φίλες της, όπως κανονικά θα έκανε.  Έχει ανακαλύψει ένα δεντρόσπιτο, το οποίο ανήκει σε μια παρέα αγοριών και σε καμία περίπτωση τα κορίτσια δεν επιτρέπονται στη «συμμορία». Εκτός και αν η Λέα α­ποδείξει έμπρακτα ότι δεν φοβάται.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.