Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Αποχή των δικηγόρων της Κορίνθου από τις υποθέσεις των διοικητικών δικαστηρίων

  

Διαμαρτύρεται ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου, με την πιθανή, αλλαγή χωροτοξίας, στα τακτικά, διοικητικά δικαστήρια και στη δημιουργία του νέου δικαστικού χάρτη, στην οργάνωση της Δικαιοσύνης.

Για τον λόγο αυτό, εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, με αφορμή το πόρισμα της ομάδας εργασίας του ΣτΕ, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου Μιχάλη Πικραμένου.

Ο σύλλογος, αντιδρά στην πιθανή μετατροπή του διοικητικού πρωτοδικείου Κορίνθου και του διοικητικού εφετείου Τρίπολης, σε δικαστήρια τηλεματικής, καθώς και στην συγχώνευση του Εφετείου Τρίπολης με το Εφετείο Πάτρας.

Για τους λόγους αυτούς, ο δικηγορικός σύλλογος της Κορίνθου, αποφάσισε την στοχευμένη αποχή των μελών του, απ’ την εκδίκαση όλων των υποθέσεων, ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου 2022.

Όπως ενημερώνει ο δικηγορικός σύλλογος της Κορίνθου, θα συνεδριάσει η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, ενώ θα υπάρξει και συντονισμός δράσεων, με τα υπόλοιπα συμβούλια των δικηγορικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιπλέον, ο δικηγορικός σύλλογος Κορίνθου, με αφορμή την καθυστέρηση – όπως ισχυρίζεται – στην εκκαθάριση και στην πληρωμή των αποζημιώσεων της νομικής βοήθειας, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων, απ’ τις υποθέσεις νομικής βοήθειας και τη μη έκδοση των γραμματίων προκαταβολής και ενσήμων σ’ όλες τις υποθέσεις της νομικής βοήθειας, μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Θα εξαιρεθούν οι περιπτώσεις παραγραφών σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις, η συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης και των συνοδειών στις ποινικές υποθέσεις.