Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

ΕΛΛΑΔΑ: Η οικογένεια του OGAE Greece αποχαιρετά τη Kay Konnors…

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2022/11/KayKonnorsrip.jpg


 

Ευχές για ένα καλό ταξίδι στο φως γέμισε εχθές από το πρωί ο λογαριασμός της Kay Konnors στο Facebook. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή αρκετά γρήγορα με τους φίλους, συνεργάτες αλλά και θαυμαστές της να σοκάρονται παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι γνώριζαν πως το τέλος πλησίαζε. Η αγαπητή στο κοινό ερμηνεύτρια με τη βραχνή φωνή έδινε εδώ και αρκετό καιρό μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, τελικά όμως δυστυχώς δε τα κατάφερε. 

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου μέσα σε ένα…αεροπλάνο! Πτήση από το Λος Άντζελες προς τη Φρανκφούρτη. Γερμανίδα μουσικός, στιχουργός και ερμηνεύτρια όμως με μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Μετακόμισε στην Αθήνα τη δεκαετία του 80 ξεκινώντας συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες. Σημαντικότερη όλων ήταν με τους Πήγασος και με την τραγουδίστρια Ρένα Βεράκου, με την οποία τις συνέδεε και μια γερή φιλία. Κατά τη δεκαετία του 90 έδωσε τη φωνή της σε αρκετά διαφημιστικά spots. Το 1991 μαζί με τη Ρένα Βεράκου ηχογράφησαν το τραγούδι “Αν Αγαπάς” σε μουσική του Ζακ Ιακωβίδη και σε στίχους του Νίκου Φώσκολου. Το κομμάτι έγινε επίσημο soundtrack της τηλεοπτικής σειράς “Η Λάμψη”. Η Kay Konnors βρισκόταν επίσης πίσω από το επίσημο μουσικό σήμα του Love Radio!

Το 2001 προσπάθησε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Eurovision. Τη συμμετοχή της “Μια φορά/One more time” σε ελληνικούς και αγγλικούς στίχους υπέγραφαν οι Replete Bros, κατά κόσμον τα αδέρφια Αντώνης και Δημήτρης Παπαβομβολάκης. Η χαρακτηριστική της φωνή και η γεμάτη πάθος ερμηνεία της στη τρυφερή αυτή μπαλάντα την έκανε να πάρει το άριστα από την επιτροπή αλλά και να τερματίσει 2η στη ψηφοφορία του κοινού. Με το βαθμολογικό σύστημα που ίσχυε τότε όμως, τελικά τη χώρα μας εκπροσώπησαν οι Antique.

Διαβάστε εδώ: ogaegreece.com