Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας – Απίστευτες εικόνες! Εκκενώθηκαν AΘίκια και Γαλατάκι μια κατασκήνωση - Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς

Μαίνεται η πυρκαγιά στις Κεχριές – Επί τόπου ο Ν. Χαρδαλιάς
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Κορινθία για τον περιορισμό του μετώπου που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας.
Η φωτιά στις Κεχριές   κατακαίει κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Επί τόπου επιχειρούν  77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων. Ρίψεις νερού κάνουν 2 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. 
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και οκτώ μποφόρ,
κάτι που καθιστά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιόλη, απειλούνται σπίτια. Επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στις Κεχριές είναι ο διοικητής της Περιφέρειας Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ενώ στην Κορινθία βρίσκεται ήδη ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον κλαδάρχη επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγο Γ. Πουρνάρα.
Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μαζί με στελέχη και οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες και μηχανήματα των ΟΤΑ.
Παράλληλα, λόγω της φωτιάς, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Ισθμού – Αρχαίας Επιδαύρου, στο ρεύμα προς Επίδαυρο -από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου.
Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν και εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου.
Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την πυροσβεστική η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη καθώς έχει περιοριστεί στον λόφο.
Αυτή την στιγμη εκεκενωνονται τα Αθίκια