Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα συμπαράστασης στη Γαλλία «Je suis Charlie» φώναξε πλήθος κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Je suis Charlie» φώναξε πλήθος κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αθήνα
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο, με το σύνθημα «Je Suis Charlie» εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον γαλλικό λαό, μετά το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Η συγκέντρωση υπήρξε πρωτοβουλία πολιτών της Αθήνας σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ταμπέλες με το γνωστό σύνθημα «Je suis Charlie», ενώ προσωρινά έκλεισαν οι οδοί Σίνα και Σκουφά, οι οποίες άνοιξαν μετά το τέλος της συγκέντρωσης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οικογένειες γάλλων με τα παιδιά τους καθώς και οι Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Βασιλικός, o Σταύρος Θεοδωράκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Μαρία Ρεπούση.
«Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!», αναφέρεται στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών που φέρει το τίτλο «Je suis Charlie-Athènes».
Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη λεωφ. Στρατού...
Newsroom ΔΟΛ