Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

1η ΦΑΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Προεκλογικό Slogan - Rationale

“Η Ελλάδα Μπροστά”
Κατά την περίοδο διακυβέρνησης του, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έβαλαν μπροστά το κομματικό συμφέρον, τις  ιδεοληψίες των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, τα προσωπικά οφέλη. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να διχάσει τους Έλληνες, και να εγκλωβίσει τον λαό σε ένα πλαστό δίλημμα (δημοψήφισμα), προκειμένου να απεγκλωβιστεί πολιτικά από το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης. Ακόμη και την πιο κρίσιμη ώρα, την ώρα της συμφωνίας, βουλευτές και στελέχη «παζάρευαν» την στήριξη τους.
 Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία μίλησε με ειλικρίνεια στον λαό. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπολόγισε κόστος. Υποστήριξε με σθένος την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στήριξε την παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, προκειμένου να γλυτώσει τη χώρα από την καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία «έβαλε πλάτη» για  την Ελλάδα, έβαλε μπροστά και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.
Το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώνεται σε δύο λέξεις. Δυο λέξεις που συμπυκνώνουν όλη τη λογική της παράταξης. Η ΕΛΛΑΔΑ, η χώρα μας, η πατρίδα μας, είναι η μόνη έννοια που έχει σημασία
. ΜΠΡΟΣΤΑ, η μονή κατεύθυνση που θέλουμε και επιβάλλεται να πάμε την ΕΛΛΑΔΑ. Η Νέα Δημοκρατία βάζει την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ , ως προτεραιότητα, αλλά και επί της ουσίας βάζει μια χώρα σχεδόν διαλυμένη, ξανά σε τροχιά ανάπτυξης, την περνά σε μια νέα εποχή, με σχέδιο, υπευθυνότητα και προοπτική, αφήνοντας πίσω όσα μας πλήγωσαν, όσα έπληξαν την οικονομία, την υπερηφάνεια και την ομοψυχία των Ελλήνων, όσα έπληξαν το κύρος της Ελλάδας.


Εικαστικός σχεδιασμός – Λογοτύπηση «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»





Ο γραφισμός που επιλέχθηκε είναι συμπαγής και στέρεος με σχεδιασμό δομικό σαν δυο οικοδομικούς πλίνθους, που είναι το στέρεο υλικό με το οποίο χτίζουμε το μέλλον μας.
Διαλέξαμε το σκούρο μπλε χρώμα της Ελληνικής σημαίας για τα γράμματα, ενώ η λέξη ΕΛΛΑΔΑ πλαισιώνεται με το γαλάζιο του λογοτύπου της Νέα Δημοκρατία, το οποίο όμως είναι και χρώμα αισιοδοξίας, καθαρότητας σκέψης. Το γαλάζιο οδηγεί στις λέξεις Προοπτική και Συνεργασία, έννοιες πάνω στις οποίες πρέπει να χτιστεί η πορεία της Ελλάδας. Μόνο η Προοπτική και η Συνεργασία μπορούν να λειτουργήσουν ως οχήματα για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Η λέξη ΜΠΡΟΣΤΑ πλαισιώνεται με πορτοκαλί χρώμα (πάλι από το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας). Το πορτοκαλί είναι χρώμα ενέργειας, έντονης δράσης και  εργασίας - εργατικότητας, που οδηγούν στη σύνδεση με τις έννοιες Ειλικρίνεια και Σταθερότητα. Έννοιες που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας. Πάμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ με Προοπτική, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσε «στα τυφλά», με Ειλικρίνεια και όχι με εμπόριο ψεύτικης ελπίδας, επιδιώκοντας τη Συνεργασία με τις υπόλοιπες φίλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις, εξασφαλίζοντας τη Σταθερότητα, γιατί ξέρουμε πού βαδίζουμε, γιατί έχουμε σχέδιο για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο που την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.


Παιχνίδια Τέλος – Πειράματα Τέλος
Την τελευταία περίοδο της διαπραγμάτευσης ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση του έμοιαζαν με τζογαδόρους, που χωρίς να έχουν κανένα «άσσο στο μανίκι», έπαιξαν «τα ρέστα τους» (δημοψήφισμα). Μόνο που η παρτίδα αφορούσε την ίδια την πατρίδα. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν δίστασε να διχάσει τους Έλληνες (δημοψήφισμα) και να παίξει στα χαρτιά το μέλλον της χώρας. Ακόμη και η περιβόητη «θεωρία των παιγνίων» (Βαρουφάκης), αν και εν πολλοίς άγνωστη, έχει αφήσει το στίγμα της (παίγνια – παιχνίδια) στους πολίτες. Μετά την συμφωνία με τους εταίρους και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε μια εικόνα τρόμου, με ένα υπουργικό συμβούλιο που θύμιζε πρόχειρο εργαστήριο πειραμάτων. Υπουργοί εισηγούνταν την επιστροφή στη δραχμή, ορισμένοι είχαν κρυφό σχέδιο για εισβολή στο νομισματοκοπείο, ενώ  ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε (εμμέσως πλην σαφώς) ότι η διαπραγματευτική στρατηγική ήταν ένα πείραμα που απέτυχε.       
Στόχος της καμπάνιας «Παιχνίδια Τέλος – Πειράματα Τέλος» είναι να δώσει έμφαση στην ανικανότητα, την ανευθυνότητα, την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού που χαρακτήρισε την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να επικοινωνήσει ότι λύση σε αυτό το αδιέξοδο υπάρχει. Είναι ο δρόμος της ειλικρίνειας, της υπευθυνότητας, της συνεργασίας, και της σταθερότητας που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ
Δυο συμβολικές ταινίες είναι η εμπροσθοφυλακή της προεκλογικής εκστρατείας. Περιγράφουν αυτό που γίνεται όλο αυτόν τον καιρό. Η Κυβέρνηση παίζει παιχνίδια και κάνει πειράματα. Παίζει με την ελπίδα, με την αξιοπρέπεια τους, με τις καταθέσεις των πολιτών. Παίζει με την οικονομία, με τις θέσεις εργασίας, με το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα, πραγματοποιεί πειράματα με την οικονομία, με την ασφάλεια της χώρας, με τις θυσίες των Ελλήνων, με τις νέες γενιές, χρησιμοποιώντας ως συνταγές αλχημείας, χρεωκοπημένες, ακραίες και επικίνδυνες ιδεοληψίες …  Άλλα το βασικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται με τεράστιο κόστος. Γίνονται στην πλάτη του Έλληνα, λέγοντας του διαρκώς ψέματα. Η Νέα Δημοκρατία βγάζει τον Έλληνα από αυτή την κατάσταση, τον σηκώνει όρθιο, του δίνει ξανά προοπτική, όραμα, σχέδιο. Του δίνει πίσω την υπερηφάνεια του και τον καλεί -όχι να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον-, αλλά να γίνει συμμέτοχος στην υλοποίηση του.    

Η ΠΟΚΑ
Στην πρώτη ταινία συμβολίζονται όλα όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις πρώτες τραγικές μέρες της διαπραγμάτευσης με τη «θεωρία Παιγνίων», που ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι πόκας με μπλόφες και ψέματα. Μπλόφες που δεν έπιασαν και γύρισαν το παιχνίδι εναντίον μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με την τύχη της χώρας, με την τύχη ενός ολόκληρου λαού. Ατμόσφαιρα τζογαδόρων που παίζουν χαρτιά και μπλοφάρουν συνεχώς στον ρυθμό των νταουλιών που θα “χόρευαν” οι αγορές στην απίθανη περίπτωση που η μπλόφα θα έπιανε. Αποκαλύπτεται πως το τραπέζι είναι η πλάτη του λαού (εξ’ ου και το μπλε πουκάμισο). Στην αποκάλυψη, ο πολίτης σηκώνεται και τινάζει το παιχνίδι στον αέρα. Μην τους αφήσεις - Παιχνίδια τέλος. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σηκώσει όρθια την Ελλάδα, να την βάλει μπροστά και να την οδηγήσει με σταθερότητα και υπευθυνότητα στο μέλλον.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
Ένας “αλχημιστής” δοκιμάζει τις αστήρικτες θεωρίες του ανακατεύοντας το περιεχόμενο από 4 δοκιμαστικούς σωλήνες, που ο καθένας περιέχει υγρό στα τέσσερα χρώματα του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ (των συνιστωσών). Σε κάθε σωλήνα αναγράφονται τα ονόματα ανθρώπων, απλών πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ πειραματίζεται με τις ζωές των Ελλήνων. Με την ανάμειξη των υγρών στο δοκιμαστικό δοχείο (που φέρει μία πρόχειρη χαρτοταινία με χειρόγραφη τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ), το καθαρό, γαλάζιο Ελληνικό στοιχείο μετατρέπεται σε ένα γκρίζο-μαύρο υγρό. Το αποτυχημένο πείραμα αρχίζει να βγάζει καπνούς, ενώ ακούγονται  περίεργοι θόρυβοι. Το σκηνικό λαμβάνει χώρα και  πάλι στην πλάτη του Ελληνικού Λαού. Η προτροπή “Μην τους αφήσεις” καλεί τον πολίτη να συνειδητοποιήσει ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν να κάνουν πειράματα στην πλάτη μας. Πειράματα Τέλος. Η Νέα Δημοκρατία προτρέπει τους Έλληνες να διαλύσουν το πρόχειρο εργαστήριο πειραμάτων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστησε στην πλάτη τους.
Και στις δύο ταινίες τα μηνύματα είναι ισομερή χρονικά και ισοβαρώς μοιρασμένα. Τα πειράματα και τα παιχνίδια τελειώνουν, όταν ο πολίτης αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν στην πλάτη του και αντιδρά. Η μόνη ρεαλιστική λύση για να ξεφύγει από τα παιχνίδια και τα πειράματα, είναι αυτή που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.