Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

16ος Αγώνας Δρόμου «Στα Χνάρια του Απ. Παύλου».


Ο Δήμος Κορινθίων όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου της Κορίνθου Απ. Παύλου, διοργανώνει τον 16ο Αγώνα Δρόμου «Στα Χνάρια του Απ. Παύλου».
Ο αγώνας δρόμου των 12 χλμ., θα διεξαχθεί την Κυριακή  22 Ιουνίου  2014, με εκκίνηση στις 10:00 π.μ. από το Αρχαίο Λιμάνι των Κεγχρεών της Τ.Κ. Ξυλοκέριζας (Εθνική Οδός Κορίνθου-Επιδαύρου) και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Στον αγώνα συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα ατομικά ή συλλογικά.

Ο αγώνας πραγματοποιείται προς τιμή του Αποστόλου των Εθνών, ο οποίος έζησε και δίδαξε  στην περιοχή μας,  κάνοντας συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών  (το ανατολικό τότε λιμάνι της Κορίνθου).
Οι δηλώσεις συμμετοχής  των αθλητών  Ελλήνων και Ξένων,  θα γίνουν δεκτές μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην αφετηρία του (Κεγχρεές–Αρχαίο Λιμάνι). Οι αγωνιζόμενοι θα τρέξουν μια απόσταση 12 περίπου χιλιομέτρων,  καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε στο πέρασμα του ο Απόστολος Παύλος.
Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αναμνηστικά μετάλλια, μπλουζάκια και διπλώματα.
Επίσης θα απονεμηθούν κύπελλα :
-Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης.
-Στο νεαρότερο και νεαρότερη αθλήτρια  και σε κάθε πρώτο  αθλητή και αθλήτρια  στις εξής  κατηγορίες ανά ηλικία :
-Από   30 έως 39   ετών
-Από   40  έως 49   > >
-Από   50 έως 59   > > και
- Από  60 ετών και άνω
Για την καλύτερη  εξυπηρέτηση  των αθλητών, κατά την διάρκεια της διαδρομής,  θα υπάρχει ασθενοφόρο καθώς και ομάδες εθελοντές οι οποίοι θα παρέχουν επιπλέον νερό στους αθλητές.
Ο Δήμος Κορινθίων, θα διαθέσει Λεωφορεία  για την μεταφορά των αθλητών στο χώρο της αφετηρίας ενώ στο χώρο του τερματισμού, θα υπάρχουν διαθέσιμα αναψυκτικά, σάντουιτς και γλυκά για  όλους τους συμμετέχοντες

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
-27413-61022
-6943-076007
-6946334523