Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Νέα Τρίπολη στο Βέλο; Ο Δήμος καλεί τους δημότες να μην βγάζουν απορρίμματα σε πράσινους κάδους

Νέα Τρίπολη στο Βέλο; Ο Δήμος καλεί τους δημότες να μην βγάζουν απορρίμματα σε πράσινους κάδους 
 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κορινθία και ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται να εκτονώνεται η κατάσταση στην Τρίπολη.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας και αποφασίστηκε να σταλούν 3000 τόνοι από τα σκουπίδια της Τρίπολης στην Κόρινθο σε αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ της Κορίνθου. Δεν ξέρουμε βέβαια εάν εννοείται η Κόρινθος ή η Κορινθία.
Ο κ.Παπαηλίου, υπεύθυνος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας ανέφερε: "Καλέσαμε τρεις εταιρείες που από το νόμο μπορούσαν να συμμετέχουν.
Ήρθαν δύο από τις τρεις εταιρείες και μειοδότης είναι η εταιρεία ECO-SPOT Tripolis P.C., γιατί η άλλη ακυρώθηκε, επειδή δεν είχε φέρει την εγγυητική. Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε μια προσφορά της τάξεως των 78 ευρώ ανά τόνο για μεταφορά και επεξεργασία.
Η επεξεργασία θα γίνεται σε μονάδα στην Κόρινθο η οποία έχει πράσινο σημείο αδειοδοτημένο καθώς και αδειοδοτημένο ΚΔΑΥ και κομποστοποίηση".

Με απόφαση του ΦΟΔΣΑ έκλεισε οριστικά σήμερα το πρωί ο ΧΥΤΑ Κιάτου.
Έκλεισε οριστικά σήμερα ο ΧΥΤΑ Κιάτου αφού παραβιάζει την περιβαλλοντική νομοθεσία της Ε.Ε. Όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι ο ΧΥΤΑ του Κιάτου λειτουργεί χωρίς την ισχύουσα άδεια από το 2002.
Την ίδια στιγμή ο Δήμος Βέλου Βόχας εξέδωσε ανακοίνωση όπου καλεί τους δημότες ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι νεωτέρας. 
Πολλοί είναι αυτοί τέλος που αναρωτώνται εάν την ίδια τακτική ακολουθήσει και ο Δήμος Σικυωνίων