Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Δερβένι : Γέφυρες και πεζογέφυρες

 


Διαβάζουμε σε Δελτίο τύπου που εξέδωσε  ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, μεταξύ άλλων ότι:


«Με την έκδοση δύο νέων Αποφάσεων του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, που αφορούν στην κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Σύθα και νέας γέφυρας στο ρέμα Σκουπέικο, περνούν ουσιαστικά σε φάση εκτέλεσης δύο σημαντικότατα τεχνικά έργα που αποτελούσαν χρόνιο αίτημα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, αλλά και των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. … Η Δημοτική Αρχή, συνεπικουρούμενη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου,  με συνεχή, επιστημονική και λεπτομερή τεκμηρίωση, αποτύπωσε, πρόταξε και ανέδειξε την αναγκαιότητα κατασκευής νέων γεφυρών στον ποταμό Σύθα και στο ρέμα Σκουπέικο…

…Ως αποτέλεσμα επήλθαν οι σχετικές Αποφάσεις, που με τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων (ύψους 6.570.000€), οδηγούν στην οριστική επίλυση δύο προβλημάτων αιχμής για το Δήμο και κυρίως τους κατοίκους των συγκεκριμένων ενοτήτων…»

Αλλά δεν είναι οι γέφυρες της ΠΕΟ , μόνον στον Σύθα και στον Σκουπέϊκό που χρειάζονται επισκευή, αλλά και η γέφυρα στον Ζαχολίτικο η οποία είναι σε άθλια κατάσταση ή αυτή την αφήνουμε για "διατηρητέο " παραδοσιακό μνημείο.
Αλλά πάγια αιτήματα κατοίκων της περιοχής Δερβενίου τα αφήνουμε να χρονίζουν και παραμένουν ανεκπλήρωτα εδώ και μια πενταετία. Λές και οι κάτοικοι της περιοχής είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού» ή προέρχονται από άλλον πλανήτη.
Τι ζητήσανε?  Μια πεζογέφυρα περιμένουμε στο Δερβένι , ένα καθολικό αίτημα κατοίκων που θα ένωνε οικισμούς , με το κέντρο της πόλης και τις γύρω αγροτικές περιοχές. Αίτημα που υπάρχει από την εποχή της δημοτικής αρχής Αντώνη Κλαδούχου , έγιναν εκλογές, η δημοτική αρχή άλλαξε, νέος δήμαρχος εξελέγη ο Ηλίας Ανδρικόπουλος , μάλιστα η Περιφερειακή ενότητα Ευρωστίνης του έδωσε άνετη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο σε σχέση με την Περιφερειακή ενότητα Ξυλοκάστρου, φθάνουν οι δημοτικές εκλογές και το αίτημα των κατοίκων για την πεζογέφυρα στα Λαλέικα ακόμα παραμένει, ελπίζουμε να μην μείνει όνειρο θερινής νυκτός.  

Βασίλης Λάλος