Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Έκανε νέα αρχή με Μπακαμπού

 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Έκανε νέα αρχή με Μπακαμπού 

Η εποχή Μίτσελ ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με νίκη επί του Ατρόμητου με σκορ 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες έκαμψαν την αντίσταση της αξιόμαχης ομάδας του Περιστερίου και άφησαν πίσω τους τα αρνητικά αποτελέσματα. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα πολύ καλό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, είδαν τον Ελ Αραμπί (39') να χάνει πέναλτι και τελικά να σκοράρουν στο 45+2 με πέναλτι του Μπακαμπού. Ο Ατρόμητος προσπάθησε στην επανάληψη να φέρουν το ματς στα ίσια, αλλά τον σταμάτησε ο Τζολάκης στο 49'. Έτσι στο 68' ο Μπακαμπού έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό και «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. 

Είχε εκπλήξεις η πρώτη ενδεκάδα του Μίτσελ, αφού επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με 4-4-2 στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Μπακαμπού και Ελ Αραμπί έπαιξαν στην επίθεση με Μασούρα και Βρουσάι στα «φτερά», ενώ Ιν Μπομ έπαιξε δίπλα στον Εμβιλά. Από την άλλη πλευρά ο Κόλμαν παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 έχοντας τους Κιβρακίδη, Σουάρεθ, Χατζηισαΐα, Ντε Μποκ στην άμυνα. Κουέν, Γκονζάλες, Ροτάριου ήταν στα χαφ με Φρίντζονσον, Ρομπάιγ και Κιάρτανσον στην επίθεση.

Ο Ατρόμητος έδειξε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ότι δεν είχε σκοπό να κλειστεί στην άμυνα του. Μπήκε στο Καραϊσκάκη με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα είχε τις γραμμές του αρκετά ψηλά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήθελε να ελέγξει τον αγώνα, όμως, δεν ήταν τόσο απλό διότι οι Περιστεριώτες τον πίεζαν αρκετά και του δημιουργούσαν προβλήματα στην ανάπτυξη. Από την άλλη, όμως, ο Ατρόμητος δεν απειλούσε ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό που έφτιαχνε φάσεις κυρίως από στατικές φάσεις και με πρωταγωνιστή τον Ιν Μπομ από τα πόδια του οποίου ξεκινούσε κάθε καλή ενέργεια.

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι το 30'. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Μίτσελ έδωσε εντολή ο Ελ Αραμπί να βγει από την περιοχή και να έχει έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Έτσι δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες με τον Μπακαμπού κατά κύριο λόγο πότε να μην μπορεί να νικήσει τον Γιαννιώτη και πότε να αστοχεί. Στο 39' ο Ελ Αραμπί είδε τον Γιαννιώτη να αποκρούει πέναλτι και έτσι το μηδέν να παραμείνει. Τελικά στις καθυστερήσεις μετά από κάθετη πάσα του Ελ Αραμπί ο Μπακαμπού μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κιβρακίδη και δόθηκε και δεύτερο πέναλτι από τον Τζοβάρα. Αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση ο Μπακαμπού, ο οποίος νίκησε τον Γιαννιώτη και έκανε το 1-0, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν αυτός που μπήκε στο ματς δυνατά. Η ομάδα του Κόλμαν μόλις στο 49' είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Φρίντζονσον να κάνει την κεφαλιά και τον Τζολάκη εντυπωσιακά να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Η ομάδα του Περιστερίου είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και να ψάξει την ισοφάριση. Από το 49' και μετά, όμως, η ομάδα του Περιστερίου δεν κατάφερε να φανεί ξανά στο γήπεδο. Αντίθετα είχε δώσει και πολλούς χώρους στον Ολυμπιακό που είχε σε οργανωτικό ρόλο τον Βαλμπουενά.

Οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το παιχνίδι, το έφεραν στα μέτρα τους και δεν κινδύνευαν. Ήθελαν όμως ακόμα ένα γκολ για να μπορέσουν να είναι πιο άνετοι και να κλειδώσουν την επιστροφή τους στις επιτυχίες. Τελικά αυτό ήρθε στο 68' με τον Βαλμπουενά να περνάει την κάθετη πάσα στον Μπακαμπού, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Γιαννιώτη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Από 'κει και πέρα τα πράγματα ήταν πιο απλά για τον Ολυμπιακό που έκανε διαχείριση του αγώνα με τον Μίτσελ να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες επέστρεψαν στις νίκες και ο Μίτσελ ξεκίνησε νικηφόρα τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Ιν Μπομ (90' Σαμασέκου)- Βρουσάι (62' Αγκιμπού), Μασούρας (62' Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (72' Αμπουμπακάρ), Ελ Αραμπί (46' Βαλμπουενά)

Ατρόμητος: Γιαννιώτης - Κιβρακίδης Σουάρεθ (81' Μαυρομάτης), Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ - Κουέν, Γκονζάλες (81' Τζαβίδας), Ροτάριου (70' Μουνίθ) - Φρίντζονσον (81' Έργλινγκμαρκ), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον.

Η βαθμολογία

1

Παναθηναϊκός


5

 9 - 1

15

2

ΠΑΟΚ


5

5 - 2

11

3

Ολυμπιακός


6

9-  4

11

4

Αρης


5

8 - 4

10

5

ΑΕΚ


5

8 - 3

9

6

Άτρόμητος


6

9 - 7

8

7

Βόλος ΝΠΣ


5

7 - 5

8

8

Παναιτωλικός


5

6 - 6

7

9

Αστέρας Τρίπολης


6

6 - 6

7

10

ΠΑΣ Λαμία


6

2 - 5

6

11

ΠΑΣ Γιάννενα


5

3 - 9

4

12

ΟΦΗ


6

4 - 10

4

13

Λεβαδειακός


6

2 - 8

2

14

Ιωνικός  


5

2 - 10

1