Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Στο προσκήνιο και πάλι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκης που "απεταξάμην" τη στολή του Έλληνα Αξιωματικού ντύθηκε με το υπουργικό κοστούμι εν μία νυκτί, δίνοντας το παράδειγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις, για να υπηρετήσει την ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ και το καλό της πατρίδας μας.

Μία βαθιά ανάλυση για το θερμό επεισόδιο με τη σύμμαχο Τουρκία που θέλει ταυτόχρονα ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και να αρπάξει ό,τι μπορεί από Ελλάδα και Κύπρο. Για την Κύπρο ο Πρόεδρος της κ. Αναστασιάδης, ήταν απόλυτος πρόσφατα και παγκοσμίως αντιληπτός για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του στέλνοντας μήνυμα τιμής"Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά, να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο. Οφείλεις να γνωρίζεις τις πραγματικότητες για να επιλέγεις τα όπλα...". Αναμφίβολα δεν πρέπει να υπάρχει πιο συγκλονιστική δήλωση ηττοπάθειας στην παγκόσμια ιστορία. Ούτε στην Ελλάδα του '40 απέναντι στο Ναζισμό του Μουσολίνι και του Χίτλερ δεν υπήρξαν τέτοιες δηλώσεις αντίληψης της πραγματικότητας και επιλογής όπλων...

Για τον πρώην Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων και Υπουργό ΣΥΡΙΖΑ κ. Αποστολάκη όπως και άλλους προκατόχους του που συνεχώς μας υπενθυμίζουν την έννοια της ισχύος τους παραπέμπουμε στις δηλώσεις του τέως Αρχηγού Στρατού κ.Ζιαζιά περί σκελετωμένων Μονάδων στο παρελθόν όπως: "ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να δούμε αν και πόσο χρήσιμη είναι η εμπειρία που αποκτά λοχαγός- υπολοχαγός από την διοίκηση λόχου των 20 – 30 ανδρών, που σε περίπτωση πολέμου θα κληθεί να διοικήσει (σίγουρα για πρώτη φορά) λόχο 120 ανδρών, ή ποιο πραγματικό περιεχόμενο έχει η εμπειρία από χρόνο διοίκησης τάγματος ενός αξιωματικού που σε καιρό ειρήνης διοικεί τάγμα των 60-70 ανδρών, αντί ενός κανονικού τάγματος με αριθμητική δύναμη 600 ανδρών....". 

Αυτά τα λίγα προς το παρόν για τους πρώην που συνεχίζουν να "διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους" στα τηλεοπτικά πάνελ για την αποφασιστικότητα των Ελληνικών Κυβερνήσεων απέναντι στις όποιες υπαρκτές ή μη απειλές καθώς και τους νυν και τους επόμενους, εάν ισχύουν τέτοιες τραγικές καταστάσεις ακόμα. Είναι γεγονός πάντως ότι όλοι πριν και μετά τον κ.Αποστολάκη μέχρι τις ημέρες μας έδειξαν θερμό ενδιαφέρον για την αναζωογόνηση της αμυντικής βιομηχανίας, των αμυντικών προμηθειών και των αμυντικών κονδυλίων κυρίως στη θάλασσα με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Ειδικοί του Πολέμου πάντως αναφερόμενοι στις δημοσιοποιημένες καταστάσεις για το παρελθόν, όπως εικονικές συνθήκες του πυρήνα της ισχύος της Ελλάδας προβαλλόμενες σε σποτάκια και βαρύγδουπες δηλώσεις,  διατυπώνουν θέσεις πως μόνο από αντεθνικούς και ευρισκόμενους σε όμορες χώρες κύκλους θα μπορούσαν αυτές να καθορίζονται και με τη συνεργασία, ακουσίως ή μη αδιάφορο, Ελλήνων να διαμορφώνονται και να γίνονται αποδεκτές... 
 
thedayaftergr.blogspot.com