Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Σαμαράς ανεβαίνει στη ΔΕΘ με "εθνικό δίλημμα"

Antonis-Samaras-ekloges

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αναμένεται να αποτελέσει ουσιαστικά την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τη βουλευτική αναμέτρηση που ενδεχόμενως πραγγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, ή λίγο αργότερα, την Άνοιξη του 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας αφήσει πίσω του και το “τελευταίο ραντεβού” με την τρόικα, που είναι προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, θα θέσει από τη ΔΕΘ ένα “εθνικό δίλημμα” προς την ελληνική κοινωνία, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές.
Το δίλημμα θα έχει στον πυρήνα του τα εθνικά σχέδια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ για το μέλλον της χώρας μετά του Μνημόνιο, με τον Πρωθυπουργό να εκτιμά ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει ξεκάθαρο στρατηγικό όραμα, και χωρίς το Μνημόνιο θα βρεθεί… έξω από τα νερά της.
Μετά τη ΔΕΘ λοιπόν θα πρέπει να αναμένονται και οι ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις γύρω από τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, καθώς ελάχιστοι πιστεύουν ότι η σημερινή νεφελώδης κατάσταση μπορεί να παραταθεί, πολύ περισσότερο μάλιστα που η πολιτική αβεβαιότητα υπονομεύει ουσιαστικά τα επόμενα βήματα της χώρας, εκτός Μνημονίου.

ysterografa.gr