Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΟΚ: Ούτε τον Βόλο του Μπέου, (0-0) που φωνάζει για πεναλτι!

Ούτε τον Βόλο του Μπέου! (0-0) 

Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τον ΠΑΟΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα! Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν κατάφερε να κερδίσει (0-0) ούτε τον Βόλο του Αχιλλέα Μπέου.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αμπέλ Φερέιρα να είναι σε άλλο… πλανήτη και να αφήνει πολλούς βασικούς παίκτες εκτός ενδεκάδας.

Τα παλικάρια έδειξαν ότι δε μπορούν, με αποτέλεσμα να κάνουν… βόλτα στο Πανθεσσαλικό και να μην καταφέρνουν να πάρουν το τρίποντο για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Ο Φωτιάς έδωσε ένα ανύπαρκτο και… εξυγιαντικό πέναλτι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του, αφού συμβουλεύτηκε το VAR.

Μετά από τρεις αγωνιστικές στην εφετινή Superleague, o ΠΑΟΚ έχει 5 πόντους, ενώ ο Βόλος 4.

Ο ΠΑΟΚ με τις πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του είχε ως αποτέλεσμα να βραχυκυκλώσει στον αγωνιστικό χώρο. Όποιο πλάνο είχε ο Αμπέλ Φερέιρα για το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήγε στράφι καθώς τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, πλην της αμυντικής γραμμής. Το δίδυμο Νινούα-Εσίτι δεν μπόρεσαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο να μεταβιβάσουν τη μπάλα από την άμυνα προς την επίθεση. Ο Δικέφαλος μετά το 15ο λεπτό της αναμέτρησης βρέθηκε σε θέση άμυνας. Οι δύο πλάγιοι μπακ, Ουαγκέ και Περέιρα έδειξαν ότι τους λείπουν παιχνίδια στα πόδια τους μη μπορώντας και αυτοί να στηρίξουν επιθετικά την ομάδα τους με τα ανεβάσματα τους. Ενώ όσες φορές τροφοδοτήθηκε ο Τσόλακ κυρίως από την πίσω ζώνη από τον Κρέσπο ήταν πολύ έξω από την μεγάλη περιοχή του Βόλου.

Η ομάδα του Βόλου βρήκε την ευκαιρία από τα αριστερά με τους Φεράρι και Περέα να κάνουν την ζωή των παικτών του ΠΑΟΚ πολύ δύσκολη. Οι γηπεδούχοι εκτός από το σουτ του πρώην άσου του Παναθηναϊκού στο 5ο λεπτό είχαν άλλες δύο καλές στιγμές μπροστά από τα καρέ του Ζίβκοβιτς. Στο 18’ σέντρα από τα δεξιά, ο Ριένστρα στη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Πέντε λεπτά αργότερα (23′) ο Περέα βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έπεσε μόνος του, κατάφερε να σηκωθεί και να κάνει το σουτ με τον Ίνγκασον να βάζει το τάκλιν.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτο ημιχρόνου ο Δικέφαλος ανέβασε την απόδοση του και στο 40’ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Η άμυνα του Βόλου σε ένα γέμισμα του Νινούα προσπάθησε να απομακρύνει όμως λανθασμένα με τη μπάλα να φτάνει στον Μιχάι. Στο δεύτερο δοκάρι ο Αλβανός αμυντικός πλάσαρε χλιαρά με Γκαραβέλη να διώχνει. Το ριμπάουντ πήρε ο Κρέσπο όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το πείραμα του Φερέιρα να ανακατέψει την τράπουλα δεν έπιασε στο πρώτο ημίχρονο και αυτό έχει να κάνει κυρίως από την μαζική παρουσία νέων παικτών στο αρχικό σχήμα που πολύ δύσκολα να δούμε φέτος ξανά σε αγώνα πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να γίνει πιο επιθετικός με τον Νινούα να βρίσκει τους χώρους και τις πάσες για να τροφοδοτήσει την επιθετική γραμμή. Οι Θεσσαλονικείς  στο 50’ απείλησαν την εστία του Καραβέλη με στημένη μπάλα. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Νινούα ο Τσόλακ έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι με τον Ίνγκασον από κοντά να μη μπορεί να πλασάρει. Πέντε λεπτά αργότερα είχαμε ένα ωραίο συνδυασμό με τον Νινούα να πασάρει στον Τσόλακ, με τον Κροάτη επιθετικό να γυρνάει προς τον Πέλκα ο οποίος πλάσαρε υπό πίεση και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα άρχισε από το 56’ του αγώνα να περνάει σταδιακά μέσα στην ομάδα τους βασικούς του. Ξεκίνησε με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τζόλη και στη συνέχεια πέρασαν και οι Ελ Καντουρί και Γιαννούλη σε μια προσπάθεια να έρθει το τρίποντο της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 65ο λεπτό όταν ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα από τα αριστερά  έκανε τη κίνηση και το σουτ με το αριστερό η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Τσόλακ ο οποίος πλάσαρε με την άμυνα του Βόλου να διώχνει σε κόρνερ.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου πέρασε στο παιχνίδι και τον Κούτσια αντί του Ουαγκέ σε μια προσπάθεια να παίξει με περισσότερους παίκτες στην επίθεση. Την ώρα της αλλαγής ο Φερέιρα έδωσε ένα χαρτάκι με οδηγίες στον Κρέσπο με το πώς θα παίξει η ομάδα στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα με τον Ισπανό αμυντικό να δείχνει αρκετά δυσαρεστημένος και εκνευρισμένος.

Στην πρώτη κατεβασιά του Βόλου στο 82′ οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι. Ο Γκουαροτσένα με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, δέχτηκε ένα μαρκάρισμα από τον Ίνγκασον, με το χέρι του βρήκε στο πρόσωπο τον Ισπανό επιθετικό με τον Φωτιά να συνεχίζει τον αγώνα.

Το «κλειδί»: Ο Δικέφαλος για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα άφησε πολύτιμούς βαθμούς. Οι Ασπρόμαυροι μ’ αυτό το νέο στραβοπάτημα έχασαν τέσσερις βαθμούς που ίσως να αποδειχθούν καθοριστικοί στο μέλλον.

ΒΟΛΟΣ (Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Σάντσες, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μπαριέντος (85' Κιάκος), Μαρτίνες (58’ Μπαρτόλο), Περέα (50’ Γκουαρατσένα), Δουβίκας.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μιχάι, Ουαγκέ (73' Κούτσιας), Εσίτι (63' Ελ Καντουρί), Νινούα, Περέιρα (63' Γιαννούλης), Πέλκας (56’Α. Ζίβκοβιτς), Βρακάς (56’ Τζόλης), Τσόλακ.