Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΟΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ;

Το γεγονός ότι η εγκληματικότητα βρίσκεται πραγματικά σε μεγάλη έξαρση στην Κορινθία δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Από το σημείο όμως ότι αυτή η εγκληματικότητα πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά και οργανωμένα από της αρμόδιες υπηρεσίες ενός συντεταγμένου και δημοκρατικού κράτους, μέχρι το σημείο να αφεθεί στα χέρια του παρακράτους, υπάρχει νομίζουμε μεγάλη διαφορά !


Δεν έχουμε αποδείξεις στα χέρια μας για παρεμβάσεις βίας της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής αλλά οι ενδείξεις και οι αλλεπάλληλες καταγγελίες συμπολιτών μας μάλλον οδηγούν κυρίως προς τα εκεί.

Υπάρχουν άλλωστε και οι φήμες με την μορφή χιονοστιβάδας ότι και ένα κομμάτι της Αστυνομίας συνεργάζεται σιωπηρά και άτυπα με ακροδεξιά μέλη της Χρυσής Αυγής και ακόμα χειρότερα ότι σε καταγγελίες πολιτών για καθημερινά φαινόμενα εγκληματικότητας παροτρύνει τους πολίτες αυτούς να καλέσουν για βοήθεια τους “Χρυσαυγίτες”!!

Εμείς βεβαίως δεν μπορούμε να ισχυριστούμε για την αστυνομία μας κάτι τέτοιο και μάλιστα επίσημα , αλλά το σίγουρο είναι ένα :

- Επειδή , όπως είπαμε οι καταγγελίες αυτές για συνεργασία κράτους και παρακράτους έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και επειδή όπως σοφά λέει και ο λαός μας ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, καλό θα είναι οι αστυνομικοί τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο να τοποθετηθούν πάνω σε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.

Επίσης διαπιστώνουμε ότι τα πολιτικά κόμματα της Κορινθίας με εξαίρεση στο κοντινό παρελθόν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν αντιδράσει με κάποιες καθαρές τοποθετήσεις τους στα νοσηρά αυτά φαινόμενα που συμβαίνουν στην Κορινθία τον τελευταίο καιρό .

Όσο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής και την πολιτική τους εκπροσώπηση στο νομό , από τη στιγμή που οι Κορίνθιοι πολίτες για τους λόγους που πιστεύουν αυτοί τους έδωσαν ένα 10% , αν θέλουν να συμβάλλουν ενεργά και θετικά στον τόπο μας καλό είναι να ασχοληθούν με άλλα δεκάδες προβλήματα πολιτικά, κοινωνικά, οικολογικά κ.α που υπάρχουν . Πχ δενδροφυτεύσεις, καθαρισμός ακτών, εθελοντικές ομάδες ,αλληλεγγύη σε φτωχούς και άπορους συμπολίτες μας κ.ά

Ας αφήσουν το ρόλο της περιφρούρησης και επιβολής της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη.

Αν έχουν συνειδητοποιήσει δηλαδή ότι ζουν και συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή μιας δημοκρατικής χώρας , με νόμους, θεσμούς και αξίες και όχι σε ένα δικτατορικό καθεστώς με επιβολή της τάξης και της δικαιοσύνης από κέντρα εξουσίας τύπου ΕΑΤ-ΕΣΑ και παρακράτους!

Ας ελπίσουμε ότι πολιτικά κόμματα του νομού μας και Αστυνομία θα πάρουν θέση σε αυτά που αναφέρουμε στο σημερινό μας άρθρο, πριν η κατάσταση αυθαίρετης επιβολής της τάξης και των νόμων , ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Λάκης Γιαννιδάκης / sfedona.gr