Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα - Εντολή Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για επιφυλακή

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στις δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας θα συνεχιστούν.
Τις επόμενες ώρες ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν το Ιόνιο (εκτός από την Κέρκυρα) καθώς και την Πελοπόννησο. Σταδιακά από το βράδυ η κακοκαιρία θα πλήξει την Στερεά Ελλάδα, την Αττική, την Εύβοια και από τη νύχτα πιθανόν τις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.
Πιο αναλυτικά, αύριο ημέρα Πέμπτη, ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός Κέρκυρας) στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, στη Στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, και σταδιακά το ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Πάντως γρήγορα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, σταδιακά μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στις ηπειρωτικές περιοχές και τις Σποράδες και τη νύχτα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Την Παρασκευή από τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεαστούν τα Δωδεκάνησα και οι νοτιότερες περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις πρωινές ώρες.
---
Εντολή στους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή τα τμήματα πολιτικής προστασίας και οι διευθύνσεις τεχνικών έργων, σε συντονισμό με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, έδωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης λόγω της έκδοσης έκτακτου δελτίου καιρικών φαινομένων από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013. 

Η ολονύκτια βροχόπτωση έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κωμόπολη του Λεωνιδίου και στην ευρύτερη περιοχή, αφού τα ρέματα γέμισαν νερό και μαζί τους παρασύρθηκαν μπάζα και πέτρες από τα βουνά, φράζοντας τα φρεάτια στον οικισμό.
Λόγω της κλίσης του εδάφους και παρότι έφραξαν τα φρεάτια από πέτρες και μπάζα, μόνο τρία υπόγεια πλημμύρισαν στο Λεωνίδιο και η Πυροσβεστική χρειάστηκε να κάνει άντληση υδάτων.
Πλημμυρικά φαινόμενα υπάρχουν όμως στον κάμπο του Λεωνιδίου, όπου η στάθμη του νερού υπερβαίνει τα σαράντα εκατοστά
και προκαλεί ζημιά σε καλλιέργειες σε απόσταση εκατό μέτρων, σε όλο τον κάμπο, από τις ακτές.
Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία στο Λεωνίδιο με απόφαση του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας Γιάννη Μαρνέρη,
ο οποίος ενημέρωσε ότι συνεργεία του δήμου βρίσκονται από πολύ νωρίς στον δρόμο και απομακρύνουν τα μπάζα και τις πέτρες από τα φρεάτια.
Ο κ. Μαρνέρης είπε επίσης, ότι συνεργεία έχουν σταλεί και επιχειρούν στον κάμπο του Λεωνιδίου, για να αποφράξουν τα φρεάτια και να φύγει το νερό στη θάλασσα.