Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 & ΩΡΑ 6:30 μ.μ.

ΑΙΘΟΥΣΑ "ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ" ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των απεργών και ο δημοσιογράφος-απεργός του ALTER Γ. Φιλιππάκης. Παράλληλα, μαζεύουμε υλική βοήθεια (τρόφιμα, χρήματα) που θα σταλούν στους απεργούς. Σημεία συγκέντρωσης είναι στο Ξυλόκαστρο το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ (Κέντρο Νεότητας) και
στο Δερβένι το κατάστημα του Γιάννη Σαράμπαλη...
Στην σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση που ζει η Ελληνική κοινωνία -η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι- πιστεύουμε ότι είναι αυτονόητο να αναπτύξουμε και να συντονίσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε την βάρβαρη επίθεση του αντιδραστικού συστήματος εξουσίας.
Πρέπει να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την βαρβαρότητα που με τα απανωτά αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, συνειδητά θέλει να επιβάλει την εξαθλίωση της κοινωνίας, και να αρπάξει τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε προς όφελος του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.
Με αυτό το σκεφτικό εμείς οι ευαισθητοποιημένοι ενεργοί πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης πήραμε την απόφαση να δείξουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στους πρωτοπόρους εργάτες - απεργούς της Χαλυβουργίας, που διανύουν την 107η ημέρα απεργιακού αγώνα.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας τους δεν είναι μόνο για την υπεράσπιση της δικής τους οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας , αλλά αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους εργαζόμενους. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία να
ξεπεράσουμε τον φόβο και όποιες αυταπάτες ακόμα υπάρχουν και να ενώσουμε τις προσπάθειες μας .
Δυστυχώς ο αγώνας αυτός δεν είναι πολύ γνωστός επειδή σχεδόν όλα τα ΜΜΕ επιμελώς τον αποσιωπούν, και για αυτό προγραμματίσαμε να γίνει εκδήλωση συμπαράστασης στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο στις 22 Φεβρουαρίου όπου θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία των
πρωτοπόρων εργατών.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι εκτός από αυτήν την εκδήλωση ηθικής συμπαράστασης θα πρέπει να τους στηρίξουμε και οικονομικά και με είδη πρώτης ανάγκης που μπορούν να προσφερθούν.
Θα ενημερώσουμε για αυτήν την προσπάθεια την τοπική κοινωνία με αφίσες, και για την εκδήλωση αλλά και για τα σημεία συγκέντρωσης της βοήθειας που μπορεί να προσφερθεί .
Λ.Σ. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
 denpaeiallo-xylok.blogspot.com