Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Έλληνας καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών κατεβαίνει στις εκλογές της Αυστραλίας

Έλληνας καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών κατεβαίνει στις εκλογές της Αυστραλίας Ιστορία θέλει να γράψει ο ομογενής Δρ. Γιώργος Παξινός που έχει καταξιωθεί διεθνώς για την προσφορά του στην Ιατρική και για τις μοναδικές παγκοσμίως χαρτογραφήσεις του εγκεφάλου.
Ο Γιώργος Παξινός που είναι καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας θα είναι υποψήφιος με το κόμμα των Ποδηλατών (Australian Cyclist Party) στις πολιτειακές εκλογές που θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο.

Ο ομογενής επιστήμονας δήλωσε πως μια ψήφος στο κόμμα του δεν είναι απλά μια ψήφος στους ποδηλάτες.
«Είναι ψήφος υπέρ της υγείας, της ασφάλειας, του περιβάλλοντος, της οικονομίας. Υπέρ όλων των θεμάτων που μας απασχολούν» είπε.

Ο συντηρητικός συνασπισμός Φιλελευθέρων-Εθνικών, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Mike Baird, αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές του Σαββάτου και να διατηρηθεί στην εξουσία αλλά και το Εργατικό κόμμα αναμένεται να αυξήσει τη δύναμή του.

Οι σφυγμομετρήσεις, έπειτα και από τον υπολογισμό των προτιμήσεων, καταλήγουν σε ποσοστό 54% για την Συνασπισμό Φιλελευθέρου / Εθνικού Κόμματος, έναντι 46% για το Εργατικό Κόμμα καθώς ο νέος Εργατικός ηγέτης Luke Foley, είναι άγνωστος σχεδόν στο …65% των πολιτών.

Η Ομογένεια χάνει σε αυτές τις εκλογές τον βουλευτή και πρώην αρχηγό του Εθνικού Κόμματος Γιώργο Σουρή, ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό πολιτική. Με πάσα βεβαιότητα μπορεί να ειπωθεί ότι θα είναι ξανά στην πολιτειακή Γερουσία η σκιώδης υπουργός Σοφία Κότση, που κατέχει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του Εργατικού Κόμματος.

Ο Steve Kamper (Καμπερογιάννης) έχει πολλές ελπίδες να καταλάβει την έδρα Rockdale. Στο Wollongong, αισιοδοξεί να αναδειχθεί νικητής στην ομώνυμη έδρα ο συνδικαλιστής Θανάσης Ρόρρης. Πρόσφατα ήρθε σε ρήξη με το Εργατικό Κόμμα και κατέρχεται ως ανεξάρτητος. Άξια προσοχής είναι η Ελένη Ταπεινού που είναι υποψήφια με τους Φιλελεύθερους στην Εργατική έδρα Miranda.

Από κει πέρα ακολουθούν ομογενείς, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν έχουν πολλές ελπίδες εκλογής. Είναι με το Φιλελεύθερο Κόμμα: η Patrice Pandelios (έδρα Sydney), η Νομική Παναγιωτάκη (Canterbury), Nicholas Aroney (Kogarah) και Γιάννης Κουτσούκης (Heffron). Επίσης με τους Liberal είναι και η εξ αγχιστείας ομογενής Julie Passas, σύζυγος του ομογενή δημοσιογράφου Βασίλη Πασσά.

Τρεις ομογενείς είναι με το κόμμα No Land Tax: Γεωργία Κωνσταντίνου (Maroubra), Χρήστος Στεφανδέλλης (Campbelltown) και Άννα Στεβή (Castle Hill). Μαζί τους είναι και η ιταλικής καταγωγής Giovina Gouskos (Myall Lakes), παντρεμένη με Ζακυνθινής προέλευσης ομογενή του Σύδνεϋ και κουνιάδα της ηθοποιού Bargara Gouskos. Με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του ιερέα Fred Niles κατεβαίνει στην έδρα Cronulla ο Γιώργος Καψής.

Στην Άνω Βουλή, πλην της κυρίας Κώτση, υποψήφιοι είναι: Γιώργος Παξινός (όπως αναφέραμε) αλλά και η κόρη του θυγατέρα του Ευδοκία (Yvette) Παξινού με το Κόμμα των Ποδηλατών Australian Cyclists Party και Μαρίκα Κοντέλλη με τους Πράσινους. Υποψήφια είναι και η Courtney Houssos, σύζυγος του στελέχους του Εργατικού Κόμματος και προέδρου της Νεολαίας παλαιότερα, Γιώργου Χούσσου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ