Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Τρείς ώρες γκρίνια! Η λίστα Βαρουφάκη εξόργισε υπουργούς του Τσίπρα - Λαφαζάνης: Υπήρξαν αντιρρήσεις!

Τρείς ώρες γκρίνια! Η λίστα Βαρουφάκη εξόργισε υπουργούς του Τσίπρα - Λαφαζάνης: Υπήρξαν αντιρρήσεις!
 Σχεδόν τρείς ώρες κράτησε η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μίνι - υπουργικό συμβούλιο με τους κορυφαίους υπουργούς να συμμετέχουν σε αυτό.

Ισως η συνεδρίαση να ήταν εξίσου οδυνηρή με τα Eurogroup των προηγούμενων ημερών για τον Γιάνη Βαρουφάκη αφού σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέχθηκε πυρά από τους συενδέλφους του υπουργούς για όσα περιέχονται στην λίστα και επι της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η συζήτηση ήταν εοικοδομητική στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, αλλά... διατυπώθηκαν επί μέρους επιφυλάξεις.

Σύμφωνα δε με άλλες πηγές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε αντιρρήσεις, ενώ προηγουμένως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσαν τα μέλη του οργάνου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και τη σύνταξη της λίστας.
Μάλιστα όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν διατυπώθηκαν επιφυλάξεις απάντησε: «Και αντιρρήσεις».

Αρκετοί υπουργοί έθεσαν διευκρινιστικές ερωτήσεις στους κυρίους Τσίπρα και Βαρουφάκη, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και το νομοθετικό έργο που ακολουθεί. Η κυβέρνηση αναμένει πρώτα την ψήφιση της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών της ΕΕ και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η διαδικασία στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε η ίδια κυβερνητική πηγή.


Οι κατευθύνσεις σε τέσσερις τομείς πολιτικής καταγράφονται στο εξασέλιδο κείμενο που έστειλε η κυβέρνηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ. Ειδικότερα, οι κατευθύνσεις αφορούν στους εξής τομείς: Διαρθρωτικές δημοσιονομικές πολιτικές, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, πολιτικές για την ανάπτυξη και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

  newsit.gr