Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Λοβέρδος, το «κακό» σπυρί για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Και αν κάποιος δεν κατάλαβε τι έγινε το 2012 και τι το 2015, δεν είχε παρά να ακούσει μία ατάκα του Ανδρέα Λοβέρδου στο πρωινό του ΣΚΑΙ.

Μίλησε για τα «κακά» σπυριά του λαϊκισμού που έσπασαν πρώτα το 2012, με τη ΝΔ, που φερόταν ως αντιμνημονιακή και στη συνέχεια προχώρησε στη γνωστή κυβίστηση. Εκείνη την περίοδο και μετά ήταν που ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε μεγάλη σύγκρουση με την κυβέρνηση για τα υφεσιακά μέτρα που δεν έφερναν ανάπτυξη παρά μόνο ανεργία και άδεια ταμεία.
Είχε μιλήσει για αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η Ελληνική οικονομία και όχι συνέχιση φοροεπιδρομών που δεν οδηγούν πουθενά. Είχε μιλήσει για τη ρήξη με τη γραφειοκρατία και για γεννία ρύθμιση σε οφειλές του δημοσίου.

Το 2015, επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό σύμφωνα με όσα ευστόχως παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο αριστερός λαϊκισμός, αυτή τη φορά, ξεγυμνώνεται και η χώρα βρίσκεται σε μία πολύ χειρότερη θέση παρά τον επικοινωνιακό καταιγισμό.

Σαμαράς και Τσίπρας, ανταλλάσσουν ρόλους το 2012 και το 2015, όπως δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνομιλητές του. Και οι δύο αναφέρει, πως σε αυτές τις χρονικές περιόδους, εκβίασαν για εκλογές, δημιουργώντας συνθήκες πολιτικής αστάθειας και υστέρησης εσόδων για το κράτος και τους πολίτες. Θυμίζει ειδικά τις εκλογές του 2012, που έγιναν μέσα στην τουριστική περίοδο με όλες τις γνωστές συνέπειες.


Η νέα πολιτική περίοδος δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, θα είναι μόνο θετική για το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα αφηγήματα των δήθεν επαναστάσεων του 2012 και του 2015, έχουν καταρρεύσει πλήρως και ο πολιτικός χώρος του κοινωνικού κέντρου δεν μπορεί να οδηγείται στα άκρα δεξιά και αριστερά, όπου παραμονεύουν οι επικίνδυνες οβιδιακές μεταμορφώσεις.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να χαρακτήρισε ως «κακά» σπυριά του λαϊκισμού τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, που έσπασαν, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται πως (ήδη) είναι ένα πολύ κακό και σκληρό πολιτικό σπυρί για τα δύο αυτά κόμματα που δεν είναι διατεθειμένο να σπάσει.


διαβάστε τη συνέχεια..
tokentro.gr