Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

JUNIOR EUROVISION 2021: Μεγάλη νικήτρια η Αρμενία!

 https://ogaegreece.com/wp-content/uploads/2021/12/Junior-Eurovision-2021-Armenia-winner.jpg

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο 19ος διαγωνισμός της Junior Eurovision με μεγάλη νικήτρια την Αρμενία με τη Malena και το Qami Qami. Με μια εξαιρετική διοργάνωση, η οποία παρά τα όποια προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι Γάλλοι διοργανωτές μας μετέφεραν το κλίμα των Χριστουγέννων. Σε συνδυασμό με το εξαιρετικό επίπεδο των τραγουδιών, ο φετινός διαγωνισμός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους της ανήλικης διοργάνωσης.

Ο σημερινός τελικός ξεκίνησε με την περσινή νικήτρια valentina να μας υποδέχεται στο Παρίσι και το διαγωνισμό της Junior Eurovision από τη σκηνή του La Seine Musicale. Ακολούθησε η παρέλαση των χωρών με αλφαβητική σειρά, με το γνωστό ντουέτο DJ Ofenbach να δίνει τον παλμό. Παρουσιαστές του σόου ήταν η Élodie Gossuin, η Carla και ο Olivier Minne, οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή και υποδέχτηκαν το κοινό στο Παρίσι, την πόλη της αγάπης, της μουσικής και της φαντασίας, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Το διαγωνιστικό μέρος

Πρώτη στη σκηνή ανέβηκε η Pauline από τη Γερμανία ερμηνεύοντας το Imagine Us, ενώ το διαγωνιστικό μέρος έκλεισε ο Simão Oliveira με το O Rapaz από την Πορτογαλία. Εκτός, από τη Γαλλία που είχε κληρωθεί να εμφανιστεί στη 13η θέση, όλες οι υπόλοιπες χώρες τοποθετήθηκαν στις αντίστοιχες θέσεις από τη διοργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού. Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στις υπέροχες καρτ ποστάλ που ετοίμασαν οι Γάλλοι διοργανωτές ταξιδεύοντας μας με ένα άκρως γιορτινό τρόπο σε όλα τα μνημεία του Παρισιού παρουσιάζοντας παράλληλα τους 19 συμμετέχοντες.

Αναλυτικά οι 19 συμμετέχοντες που ανέβηκαν στη σκηνή

  1. Γερμανία: Pauline – Imagine Us
  2. Γεωργία: Niko Kajaia – Let’s Count The Smiles
  3. Πολωνία: Sara James – Somebody
  4. Μάλτα: Ike & Kaya – My Home
  5. Ιταλία: Elisabetta Lizza – Specchio (Mirror On The Wall)
  6. Βουλγαρία: Denislava & Martin – Voice Of Love
  7. Ρωσία: Tanya Mezhentseva – Mon Ami
  8. Ιρλανδία: Maiú Levi Lawlor – Saor (Disappear)
  9. Αρμενία: Maléna – Qami Qami
  10. Καζακστάν: Alinur Khazim & Beknur Zhanibekuly – Ертегі әлемі (Fairy World)
  11. Αλβανία: Anna Gjebrea – Stand By You
  12. Ουκρανία: Olena Usenko – Vazhil
  13. Γαλλία: Enzo – Tic Tac
  14. Αζερμπαϊτζάν: Sona Azizova – One Of Those Days
  15. Ολλανδία: Ayana – Mata Sugu Aō Ne
  16. Ισπανία: Levi Díaz – Reír
  17. Σερβία: Jovana & Dunja – Oči Deteta (Children’s Eyes)
  18. Βόρεια Μακεδονία: Datje Muzika – Green Forces
  19. Πορτογαλία: Simão Oliveira – O Rapaz

*κάνοντας κλικ στο κάθε τραγούδι μπορείτε να δείτε τη ζωντανή εμφάνιση κάθε συμμετοχής

Η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζόμενων χωρών

Μετά την ολοκλήρωση και των 19 εμφανίσεων, δόθηκε το σύνθημα στους τηλεθεατές να ψηφίσουν εκ νέου τα τρία αγαπημένα τους τραγούδια. Η ψηφοφορία είχε ξεκινήσει από τις 17 Δεκεμβρίου, ενώ δόθηκε σήμερα ένα παράθυρο ακόμα 15 λεπτών.

Ακολούθησε ένα σύντομο recap και ύστερα στη σκηνή ανέβηκε η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού της Junior Eurovision, η γλυκιά Valentina, η οποία ερμήνευσε μια χριστουγεννιάτικη εκδοχή του περσινού νικητήριου τραγουδιού της Imagine.

Μετά από ένα δεύτερο recap, στη σκηνή ανέβηκαν όλοι οι συμμετέχοντες ερμηνεύοντας το τραγούδι (common song) που κάθε χρονιά ερμηνεύεται από όλους τους συμμετέχοντες. Αυτή τη χρονιά ο τίτλος του τραγουδιού είναι “Imagine“.

Το χρονικό περιθώριο που είχαν οι θεατές να ψηφίσουν ολοκληρώθηκε και την εμφάνιση της έκανε η Barbara Pravi, συνθέτρια του Imagine της Valentina, η οποία και εκπροσώπησε τη Γαλλία στον ενήλικο διαγωνισμό της Eurovision 2021. Παρουσίασε μια νέα έκδοση του τραγουδιού της Voilà, με το οποία είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση πίσω μόνο από τους Måneskin.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Με την ολοκλήρωση της εμφάνισης της Barbara Pravi περάσαμε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Οι παρουσιαστές επικοινώνησαν με τον καθ’ ύλην αρμόδιο κ. Martin Österdahl, ο οποίος σημείωσε πως όλα έχουν κυλήσει ομαλά και έχουμε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα ανέφερε πως άνθρωποι από 199 χώρες καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε σε ποσοστό 50% από τις κριτικές επιτροπές των 19 χωρών, ενώ το υπόλοιπο 50% καθορίστηκε από την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Η ψηφοφορία των επιτροπών

Αρχικά οι κριτικές επιτροπές ανακοίνωσαν αποκάλυψαν τους βαθμούς τους ακολουθώντας τη σειρά εμφάνισης των χωρών. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης και των 19 βαθμολογιών -σε μια ψηφοφορία θρίλερ- στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα βρέθηκε η Γαλλία με 120 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Πολωνία με 116 βαθμούς και η Αρμενία με 115 βαθμούς.

Η ψηφοφορία του κοινού

Στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι βαθμοί που χάρισαν οι φίλοι του διαγωνισμού σε κάθε συμμετοχή με τις ψήφους τους. Ξεκινώντας από την Ιρλανδία και την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπως αυτός είχε διαμορφωθεί από την ψηφοφορία των επιτροπών, φτάσαμε μέχρι τη Γαλλία που είχε βρεθεί στην κορυφή.

Στις προτιμήσεις του κοινού πρώτη ήρθε η Αρμενία με 109 βαθμούς, ενώ ακολουθήσε η Πολωνία με 102 βαθμούς και η Πορτογαλία με 92 βαθμούς.

Μεγάλη νικήτρια η Αρμενία

Μεγάλη νικήτρια του 19ου διαγωνισμού της Junior Eurovision 2021 αναδείχτηκε η Αρμενία με 224 βαθμούς (115 από τις επιτροπές και 109 από το κοινό). Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Πολωνία με 218 βαθμούς και τρίτη η Γαλλία με 187 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όπως διαμορφώθηκαν από τη συνδυαστική ψηφοφορία κριτικών επιτροπών και κοινού.

Πώς σας φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα; 

ogaegreece.com