Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής προστασίας - Ποσειδών – γαίας κινητήρ 2016 στο Γενικό Λύκειο – Γυμνάσιο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος,



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής προστασίας  -  Ποσειδών – γαίας κινητήρ 2016 που πραγματοποιήθηκε στις 29-03-2016 στις 11:00 πμ. στο Γενικό Λύκειο – Γυμνάσιο στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, υπό την αιγίδα της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Π.Υ. Καλαμάτας και τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ΔΕΔΔΗΕ, Α.Τ. Πύλου και Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης.

Την άσκηση παρακολούθησαν μέσω εκπροσώπων τους οι φορείς:  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων, η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήου, τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε. Πελοποννήσου, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μεσσηνίας, το Τμήμα ΠΑΜ-ΠΣΕΑ των Π.Ε. Πελοποννήσου με τα Γραφεία του, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, Πύλου, Μεσσηνίας, το Α.Τ. Πύλου, η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το Κέντρο Υγείας Πύλου, οι Εθελοντές, η Δ/νση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, οι Υπηρεσίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος με τον κ. Δήμαρχο και κ. Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κλπ.  
                Μετά το τέλος της άσκησης πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στο Δημαρχείο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους εμπλεκόμενους φορείς της Άσκησης όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αποτίμηση της άσκησης.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους – συμμετέχοντες φορείς της άσκησης και εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στις Διευθύνσεις Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου