Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

EKTAKTO: Απώλεια για τον Τύπο της χώρας! "Έφυγε" σε ηλικία 92 ετών ο εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης

Απώλεια για τον Τύπο της χώρας! Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θόδωρος Νικολαΐδης


Ενα μεγάλο πλήγμα δέχθηκε ο ελληνικός Τύπος. Εφυγε από τη ζωή ο εκδότης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης-διευθυντής της καθημερινής αθλητικής εφημερίδας «Φως των Σπορ».


Η ελληνική αθλητική δημοσιογραφία και ο ελληνικός Τύπος θρηνούν την απώλεια του μεγάλου εκδότη. Είμαστε πλέον πιο φτωχοί!.
Ο Θόδωρος Νικολαϊδης άφησε το πρωί του Σαββάτου την τελευταία του πνοή σε ιδιωτική κλινική, σε ηλικία 92 ετών.

Ο κυρ Θόδωρος, όπως αγαπούσαν να τον φωνάζουν οι αθλητικοί συντάκτες, υπήρξε δάσκαλος πολλών κορυφαίων δημοσιογράφων της χώρας και δραστήριος ως το τέλος. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία, τον αθλητισμό και πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Ομως, παρά το γεγονός ότι ήταν εκδότης ενος συλλογικού εντύπου και είχε συλλογική προτίμηση, στο «ΦΩΣ» δεν μπορούσε να προσάψει κανείς ότι δεν έκανε σωστή δημοσιογραφική δουλειά. 
Πέθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Το Φως», Θόδωρος Νικολαΐδης
Μια πληρέστατη αθλητική εφημερίδα, με όλες τις ειδήσεις, με καλά ελληνικά -όπως ο ίδιος επιθυμούσε- και με σεβασμό στους μεγάλους αντιπάλους. 

Ιδρυσε την εφημερίδα «Αθλητικών Φως» το 1955. Αυτή μετονομάστηκε σε «Φως των Σπορ» και έκτοτε αποτελεί την πρώτη προτίμηση των οπαδών του Ολυμπιακού και όχι μόνο καθώς και η αντίπαλοι σεβόντουσαν τη σοβαρότητα του «Φωτός»...
Πέρυσι, είχε βραβευθεί για την προσφορά του από το ίδρυμα «Μπότση».

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος υφασμάτων στο κέντρο του Πειραιά. Αρχισε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.
Με την οικογένεια του Θόδωρου Νικολαϊδη επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τους εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε με τις κόρες του εκλιπόντος τη Μαρία και την Όλγα, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στην οικογένεια, ενώ εξήρε την καταλυτική παρουσία του Νικολαΐδη στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ο Νικολαΐδης ήταν φίλος του Προκόπη Παυλόπουλου για περισσότερο από 25 χρόνια. Γνωρίστηκαν μέσω του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τον οποίο φιλοξενούσε συχνά ο εκδότης στο σπίτι του στη Μύκονο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και ιδρυτή της εφημερίδας 'Φως των Σπορ' Θεόδωρου Νικολαΐδη.

» Η δημοσιογραφία χάνει ένα από τα εκλεκτότερα μέλη της. Χάνει έναν συνάδελφο που, μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέδιδε μαθήματα ήθους, εντιμότητας, αξιοπρέπειας και αρχών.
» Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τήρησε με απόλυτο σεβασμό τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με τη στάση του κέρδισε την εκτίμηση όλων των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.
» H εφημερίδα 'Φως των Σπορ' ήταν για δεκαετίες το μεγάλο σχολείο της ελληνικής δημοσιογραφίας. Σε αυτήν εργάστηκαν κορυφαίοι δημοσιογράφοι, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία από το αθλητικό ρεπορτάζ.

 Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια»


Ειχα γνωρίσει από κοντά τον εκδότη και άνθρωπό, Θέόδωρο Νικολαϊδη και την σύζηγό του την κυρία Ειρήνη, καθώς  επί μία περίπου 12ετία και.. ήμουν συνεργάτης και ανταποκριτής στο Δερβένι και γενικά στην Κορινθία, της εφημεριδας "ΦΩΣ των ΣΠΟΡ" (1972 - 1985). Τότε που εφημερίδα στεγαζόταν στο 2ο όροφο του  κτιρίου της ιστορικής εφημερίδας "Η βραδυνή" , στην Πειραιώς 9... 
Στους οικείους του , στη σύζυγό του την κυρία Ειρήνη, στις κόρες την Μαρία και την Όλγα και στο προσωπικό της εφημερίδας, μέσα από το ιστολόγιο μου ¨ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" εκφράζω "τα θερμά μου Συλλυπητήρια. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΣΚΑΛΕ"

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ