Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Βουλή Τηλεόραση: Τιμή στη μνήμη του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, της Ειρήνης Παπά και του Κώστα Καζάκου

  

 

Τρεις εμβληματικές φυσιογνωμίες του κινηματογράφου και του θεάτρου έφυγαν από τη ζωή τις προηγούμενες ημέρες, αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό σε εθνικό και διεθνές στε­ρέωμα.

Τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν-Λικ Γκοντάρ, αλλά και των κο­ρυφαίων Ελλήνων ηθοποιών Ειρήνης Παπά και Κώστα Καζάκου, η Βουλή-Τηλεόραση θα προ­βάλει σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 22:00 και αύριο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 23:00 δύο εξαιρετικές ταινίες.

Απόψε στις 22:00 θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Ιφιγένεια» σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Ηθοποιοί: Ειρήνη Παπά, Κώστας Καζάκος, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κώστας Καρ­ράς. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης.

Αύριο στις 23:00 θα προβληθεί η ταινία «Ο Tρελός Πιερό», σε σκηνοθεσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άνα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ (Γαλλία 1965). Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοι­νωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τιμώντας τη μνήμη του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, της Ειρήνης Παππά και του Κώστα Καζάκου

«Ιφιγένεια»: Απόψε Παρασκευή 16/9 στις 22:00

 «Ο Τρελός Πιερό»: Αύριο Σάββατο 17/9 στις 23:00 

στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα