Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ κ.ΒΕΡΕΜΗΣ

 


Της Λέττας Καλαμαρά

Εξαιρετικός ακαδημαϊκός και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ ο κ. Θάνος Βερέμης αναφέρθηκε στο Καστελόριζο και τάραξε τα νερά με την περίπτωση μίας εχθρικής ενέργειας της συμμάχου Τουρκίας για την κατάληψή του. Μάλιστα αναφέρθηκε ακόμα και στην περίπτωση της κατάληψης με την απόβαση 50.000 στρατευμάτων, οι οποίοι θα συλλάβουν όλους τους κατοίκους του νησιού και να τους οδηγήσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αποτέλεσμα της διατύπωσης αυτής της προοπτικής να τρομοκρατηθούν οι Έλληνες πολίτες και φυσικά οι κάτοικοι στο ακριτικό Καστελόριζο.

Ο εξαίρετος ακαδημαϊκός και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου "Ο στρατός στην Ελληνική Πολιτική", το οποίο όφειλε να διδάσκεται στις παραγωγικές σχολές των ηγητόρων του Στρατεύματος, δεν φαίνεται να κατανοεί την τέχνη του πολέμου απολύτως, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η κατάκτηση του Καστελόριζου δεν προϋποθέτει μόνο μία πολιτική προδοσία που δεν μπορεί και να αποκλείεται φυσικά αλλά απαιτεί και την ήττα ή/και την παράδοση του Ελληνικού Στρατού. Αν το νούμερο των 50.000 χρησιμοποιήθηκε για να τρομάξει τη Φρουρά στο Καστελόριζο και τον Ελληνικό Στρατό μάλλον πρόκειται περί ατυχούς απόπειρας.


Είναι γνωστό ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες Αξιωματικοί που δεν πούλησαν την ψυχή τους στο διάολο για μερικά φλας παραπάνω και δεν παραδίδονται μαχητοί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν ακόμη ο σύγχρονος Λεωνίδας ανάμεσά μας, ο νέος Κατούντας, κύριε Βερέμη, που δεν παραδίδουν τα όπλα τους ασχέτως των επιταγών. Ένας βαθύς γνώστης της ιστορίας θα όφειλε να γνωρίζει πέρα από την απάντηση των Αθηναίων στην επέλαση της Ανατολής επί Ξέρξη και την εποποιία των 300 πολεμιστών των Θερμοπυλών.

Η κατάκτηση του Καστελόριζου που κατέχει ευρεία ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι διακαής πόθος της Τουρκίας, από πέρυσι γνωστός και αναλυμένος. Η ελληνική Φρουρά επί της Νήσου και ο νυν Στρατιωτικός Διοικητής του Αιγαίου Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη χρονιά που μας πέρασε να ικανοποιηθεί ο πόθος των Τούρκων και πολλών Ελλήνων ίσως. Ίσως, από αύριο βέβαια, να βρεθεί κάποιος βολικός που θα ελέγχεται καλύτερα στις αντιδράσεις του και να καταστήσει την σπίλωση της ελληνικής ιστορίας πιο ομαλή.

Το σφράγισμα και ο εγκλωβισμός του Έβρου εις το όνομα των στρατιών μεταναστών από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ένας Νίκος στη θάλασσα του Αιγαίου, ίσως να κάνουν το θαύμα τους και ο κ.Βερέμης να βγει αληθινός τελικά και το σχέδιο της Τουρκίας να βγει αληθινό. Ίδωμεν...

 

Thedayaftergr