Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

"Κομμένο" στα δύο χωριό στην Αχαΐα λόγω covid - Ενήμερος ο ΕΟΔΥ

 "Κομμένο" στα δύο χωριό της Αχ... 

Συναγερμός σε ένα χωριό της Αχαίας όπου επικρατεί ... ψυχροπολεμικό κλίμα με τους κατοίκους να έχουν χωριστεί στα δυο εξαιτίας του κορωνοϊού! Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα κάτοικοι του χωριού στη δυτική Αχαϊα που ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα δεν έκαναν τεστ και τις λοιπές απαιτούμενες ενέργειες εξαγριώνοντας τους συγχωριανούς τους.

Όλα άρχισαν πριν από ένα δεκαήμερο, όταν μια τετραμελής οικογένεια της περιοχής ανακάλυψε ότι είχε προσβληθεί από τον πανδημικό ιό. Πρώτος το ανακάλυψε ο 55χρονος πατέρας μετά από τυχαίο έλεγχο που έκανε. Αμέσως κινητοποιήθηκε και προσέτρεξε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ώστε να υποβληθούν άμεσα σε τεστ κορωνοϊού, τόσο η 50χρονη σύζυγός του, όσο και τα δύο παιδιά τους. Και αφού βεβαιώθηκε ότι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ήταν θετικοί στον Covid-19, ο 55χρονος φρόντισε να ξεκινήσει μια διαδικασία ενημέρωσης όλων των συγχωριανών του. Με σκοπό, όλοι όσοι είχαν έρθει επαφή με τον ίδιο ή τη γυναίκα του και τα παιδιά του, να φροντίσουν να κάνουν τεστ για κορωνοϊό και να λάβουν τα έκτακτα μέτρα προφύλαξης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά της αυστηρής καραντίνας. Αντ’ αυτού, όμως, κάποιοι από τους κατοίκους φαίνεται πως αδιαφόρησαν τελείως προκαλώντας την έντονη αντίδραση άλλων κατοίκων οι οποίοι άρχισαν να διαμαρτύρονται αφού τους έβλεπαν να κάνουν βόλτες στο χωριό χωρίς να φορούν καν προστατευτικές μάσκες.

Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι του χωριού, ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ για τη συμπεριφορά των συγχωριανών τους. Ο ΕΟΔΥ τους απάντησε ότι θα έπρεπε να ενημερώσουν τις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Η κατάληξη είναι πως οι μεν αποφεύγουν τους δε σε δημοσιες συναναστροφές.

Πηγή: εφημερίδα Αχαικη πολιτεία