Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 1/3 –7/3 2021

  

Κάθε Σάββατο

Δευτέρα, 1/3 στις 23:00








Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Βαφέα με τους: Κώστα Βουτσά, Νίκο Πουρσανίδη, Άννα Μακρά­κη, Ελευθερία Βιδάκη, Ναταλία Καποδίστρια (1999). Ένας χωρισμένος ηθοποιός συναντά κάθε Σάββατο τον έφηβο γιο του. Η ταινία τους παρακολουθεί ένα κρίσιμο Σάββατο, που ο πατέρας αντιμετωπίζει πιεστικά επαγγελ­ματικά και συναισθηματικά προβλήματα , ενώ ο γιος  αγω­νιά για την έκβαση του πρώτου ερωτικού του ραντεβού.


Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα

Τρίτη, 2/3 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τομ Μπρίσλεϊ. Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επι­χρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία.













Γελαστός Πρίγκηπας

Τετάρτη, 3/3 στις 00:00




Aμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκόρ­ντον Γκριν με τους: Πολ Ραντ, Εμίλ Χιρς (2013). Δύο υ­πάλληλοι της οδοποιίας περνούν το καλοκαίρι του 1988 σηματοδοτώντας έναν επαρχιακό δρόμο του Τέξας και αναπτύσσοντας μια σχέση ιδιαίτερης φιλίας. Βραβεύτηκε με Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 4/3 στις 23:00







Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συζήτη­ση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021. Στο επίκεντρο το ελληνικό #metoo, οι κυβερνητικές εξαγ­γελίες και οι πολιτικές ισότητας στην Ε.Ε. 










Η Νύχτα

Παρασκευή, 5/3 στις 22:00








Ιταλο-γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία Μικελάντζελο Άντονιόνι με τους: Ζαν Μορό, Μαρτσέλο Μαστρογιάν­νι, Μόνικα Βίτι, Μπέρναρντ Βίκι (1961). Ο Τζιοβάνι και η Λίντια, ένα ζευγάρι ευκατάστατων αστών, επισκέπτονται έναν ετοιμοθάνατο φίλο και στη συνέχεια πηγαίνουν σ' ένα ανιαρό πάρτι. Καθώς η νύχτα κυλά, γίνεται όλο και πιο έντονη η απουσία επικοινωνίας ανάμεσά τους, όπως και η κόπωση που έχει διαβρώσει τη σχέση τους.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 6/3 στις 18.00







Εκπομπή με την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.









Αλέν Ντελόν

Σάββατο, 6/3 στις 21:00







Γαλλικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Κολί (2015), που φέρνει στο φως άγνωστες  πτυχές της ταραχώ­δους ζωής του διάσημου ηθοποιού, μέσα από πολυάριθμα αποσπάσματα ταινιών και προσωπικών του συνεντεύξεων.










Ο Εγωιστής Γίγαντας

Σάββατο, 6/3 στις 23:00








Aγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Κλίο Μπάρναρντ με τους: Κόνερ Τσάπμαν, Σον Τόμας, Σον Γκίλντερ (2013). Σε μια πόλη του εγγλέζικου Βορρά, ο 13χρονος Άρμπορ αποβάλλεται από το σχολείο και αρχίζει να περιφέρεται στη γειτονιά μαζί με τον κολλητό του Σουίφτι μαζεύοντας παλιοσίδερα και κλέβοντας καλώδια. Η γνωριμία τους με τον ρακοσυλλέκτη της περιοχής και η συμμετοχή τους σε αυτοσχέδιες ιπποδρομίες θα δοκιμάσουν τη φιλία των αγο­ριών, τα οποία αποφασίζουν να οργανώσουν μια επικίνδυ­νη κλοπή καλωδίων.













Από Τόπο σε Τόπο: Λυγουριό Αργολίδας

Κυριακή, 7/3 στις 12:00





Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Λυγουριό του δήμου Επιδαύρου Αργολίδας και στην πλούσια μουσικοχορευτική του παράδοση. Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.










Το Φεγγαρόπλοιο Σουρικάτα

Κυριακή, 7/3 στις 17:30








Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Χάνεκε Σούτε (Νότια Α­φρική, 2018). Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Γκιντιο­νέτ ντε λα Ρέι, ένα φοβισμένο κορίτσι με ζωηρότατη όμως φαντασία, συνειδητοποιεί ότι είναι η τελευταία κάτοχος ενός καταραμένου οικογενειακού ονόματος. Με την βοή­θεια του νέου της φίλου Μπουμπέσι και του αυτοσχέδιου φεγγαρόπλοιού του, πρέπει να βρει μέσα της τη δύναμη να ξεπεράσει τους φόβους της, αν θέλει κάποτε να σπάσει την κατάρα.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία