Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε ο Θανάσης Παπάζογλου - «Μετά τα φονικά χτυπήματα...»

 Πέθανε ο Θανάσης Παπάζογλου - «Μετά τα φονικά χτυπήματα...» 

Ο Θανάσης Παπάζογλου, που ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, πέθανε σήμερα (6/1) σε ηλικία 67 ετών.

Ο παλαίμαχος αμυντικός των Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα, Θανάσης Παπάζογλου κατέληξε σήμερα στα χέρια της συζύγου του Γεωργίας. Τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί και είχε χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον.

Ο Παπάζογλου υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άρη στις αρχές της δεκαετίας του 70 ενώ άφησε το στίγμα του και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Διετέλεσε και μέλος της Εθνικής ομάδας.

Η σύζυγός του έκανε την παρακάτω ανάρτηση μετά τον θάνατό του:

«Θρήνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Απεβίωσε ο διεθνής Θανάσης Παπάζογλου. Μετά τα φονικά χτυπήματα Ρώσου πληρωμένου φονιά από συγγενικό του περιβάλλον. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει... τζέντλεμαν των γηπέδων».

Ο Παπάζογλου ήταν από τον Μάρτιο του 2017 καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Για μια διαμάχη για ένα κάδο σκουπιδιών τον είχαν χτυπήσει κάτω από το σπίτι του με την συνδρομή πυγμάχου αθλητικού συλλόγου της συμπρωτεύουσας, τον οποίο και προέτρεπαν: «Στο κεφάλι, στο κεφάλι, χτύπα τον στο κεφάλι …».

Τον καιρό εκείνο ο Παπάζογλου ανάρρωνε μετά από ένα πολύ σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί. Και ήταν η περίοδος που είχε καταφέρει να περπατά μόνος του χωρίς την βοήθεια της συζύγου του με την οποία είναι ζευγάρι από μαθητές Γυμνασίου.

Λόγω Covid-19 η δίκη των κατηγορουμένων έχει αναβληθεί για τον ερχόμενο Ιούλιο.

 Η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του Παπάζογλου που είχε φορέσει τη φανέλα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης από το 1973 ως το 1977.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άρη:

"Η ΠΑΕ Άρης εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Θανάση Παπάζογλου, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 67 χρόνων. Ο εκλιπών είχε φορέσει τη φανέλα του Άρη τη δεκαετία του ’70, γράφοντας τη δική του ιστορία. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει...".

Και ο ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Θανάση Παπάζογλου, άλλοτε αρχηγού της ομάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και αρχές του ’80.

Στην ανακοίνωσή της η ομάδα των Ιωαννίνων αναφέρει:

«Η Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του παλαιού αρχηγού της ομάδας μας , του Θανάση Παπάζογλου.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».