Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 1-0: Άχρωμη, άνευρη, ακίνδυνη η Εθνική μας.

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 1-0: Άχρωμη, άνευρη, ακίνδυνη (highlights) 

Την ήττα με 1-0 από το Μαυροβούνιο γνώρισε η Εθνική ομάδα σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Ποντγκόριτσα. Κακή η εθνική ομάδα δεν είχε ένταση στο παιχνίδι της, δεν κατάφερε να βγάλει καλές συνεργασίες αν και στο φινάλε με τον Πέλκα είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Ακίνδυνη επιθετικά η εθνική ομάδα δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να βγάλει μια φάση της προκοπής αν και είχε την κατοχή της μπάλας. Δεν έπαιξε όμως καθόλου κάθετο ποδόσφαιρο ενώ και από τα άκρα δεν υπήρξε δημιουργία. Το Μαυροβούνιο από την πλευρά του ήταν πιο δραστήριο, είχε ένταση στο παιχνίδι του και απείλησε με τον Βλαχοδήμο να είναι ζεστός. Στο 22’ είπε όχι στον Κρίστοβιτς (ωραίο γύρισμα) και στη συνέχεια σταμάτησε διαδοχικά Γιόβετιτς (30’), Βούγιατσιτς (31’). 

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι στο σκηνικό της αναμέτρησης, με το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα να προσπαθούν αλλά να μην μπορούν. Η «γαλανόλευκη» είχε και πάλι την κυκλοφορία αλλά στην τελική πάσα οι διεθνείς…έχυναν την καρδάρα με το γάλα. Το Μαυροβούνιο ήταν καλά κλεισμένο, δεν άφηνε χώρους και έτσι η Εθνική που δεν είχε καλές συνεργασίες, δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία και τον Μιγιάτοβιτς. Μπορεί να οι διεθνείς να πλησίαζαν την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί τα πάντα τελείωναν, τη στιγμή που το Μαυροβούνιο έψαχνε τις δικές του καλές στιγμές στην επανάληψη προκειμένου να σκοράρει. 

Αυτό έγινε στο 59ο λεπτό. Ο Εράκοβιτς (είχε περάσει στη θέση του Γιόβετιτς) έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα στον Όσμαγιτς και ο τελευταίος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 1-0.

Για την εθνική η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 67’ όταν ο Μπακασέτας από αριστερά έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Γιακουμάκη ήταν άστοχη. Δύο λεπτά μετά, το Μαυροβούνιο και πάλι, έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με τον κεντρικό αμυντικό Σίπσιτς να απειλεί αλλά τον Βλαχοδήμο να λέει εντυπωσιακά όχι.

Στο φινάλε, η Εθνική ομάδα με τον Πέλκα είχε την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία της εθνικής στο φιλικό.

Μαυροβούνιο (Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς – Βέσοβιτς, Σάβιτς (62’ Σίπσιτς), Βούγιατσιτς, Τομάσεβιτς – Μάρουσιτς, Ραΐτσκοβιτς (90’ Ντρέσκοβιτς), Γιάνκοβιτς (81’ Γιάνιτς), Όσμαγιτς (81’ Ράκονιατς) – Κρίστοβιτς (62’ Τζουράνοβιτς), Γιόβετιτς (46’ Εράκοβιτς)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος – Λύρατζης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας – Σιώπης (61’ Χατζηγιοβάνης), Μπουχαλάκης (75’ Κουλούρης), Μπακασέτας – Δουβίκας (61’ Μάνταλος), Παυλίδης (61’ Γιακουμάκης), Πέλκας