Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Τραγωδία τα μεσάνυκτα στην Κόρινθο: Ένας νεκρός από μεγάλη έκρηξη σε επιχείρηση που "ταρακούνησε" την πόλη

 κορινθος

Τραγωδία αποκαλύπτεται κάτω από τις στάχτες που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά, που ακολούθησε την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 12.30 τα ξημερώματα σε χώρο εκδηλώσεων - catering στο τέρμα της Αγίας Άννης στην Κόρινθο.  Η επιχείρηση την ώρα της έκρηξης δεν λειτουργούσε, ενώ ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε μέχρι τον Ισθμό της Κορίνθου, με τους πολίτες να βγαίνουν στα μπαλκόνια τους τρομαγμένοι. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς μετέβησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και τα ξημερώματα κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο, ενώ από τις έρευνες στα αποκαΐδια του κτιρίου, το οποίο ισοπεδώθηκε από την έκρηξη και την πυρκαγιά, εντόπισαν ίχνη ανθρώπινης σάρκας.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός βρέθηκε ο 30χρονος Ινδός φύλακας του κτιρίου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν  πως η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή φιάλης προπανίου που βρίσκεται στον χώρο της κουζίνας. 

Κάτοικοι της Κορίνθου αναφέρουν «κουνήθηκε όλη η πόλη τα μεσάνυχτα από ένα δυνατό κρότο που ακούστηκε σε όλη την Κόρινθο  και μέσα σε λίγα λεπτά απλώθηκε παντού ένας μαύρος καπνός.  Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη που όλοι οι κάτοικοι της Κορίνθου σηκώθηκαν αμέσως μόλις ένιωσαν το τράνταγμα από την έκρηξη και βγήκαν στα μπαλκόνια τους για να δουν τι συμβαίνει. Υπάρχουν μάλιστα τρεις μαρτυρίες κατοίκων που κάνουν λόγο για φλεγόμενα αντικείμενα στον ουρανό λόγω της έκρηξης.

Η αστυνομία και η Πυροσβεστική Κορίνθου διερευνά αυτή την ώρα τα ακριβή αίτια της ισχυρής έκρηξης.