Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2: Μπορεί να προκριθεί στο Κίεβο

Ολυμπιακός-Ντιναμό Κιέβου 2-2: Μπορεί να προκριθεί στο Κίεβο 
Την κακή παράδοση που τον θέλει να μη νικάει ουκρανικές ομάδες στο "Γ. Καραϊσκάκης" συνέχισε ο Ολυμπιακός και κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου. Οι Πειραιώτες κρατούσαν στα χέρια τους τη νίκη κόντρα στους Ουκρανούς, όμως ένα γκολ του Βέρμπιτς στο 90' διαμόρφωσε το τελικό 2-2 και στέρησε από την ομάδα του Μαρτίνς τη νίκη. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσα να έχουν σημειώσει κι άλλα γκολ, όμως πλήρωσαν
το κακό δεύτερο ημίχρονο και τα λάθη της άμυνας τους.
Τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες, αλλά γρήγορα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή με τη Ντιναμό να τον περιμένει στο μισό γήπεδο. Οι Πειραιώτες πολύ νωρίς, στο 10' άνοιξαν το σκορ με γκολ του Χασάν, ο οποίος έκανε ωραία κίνησε μέσα στην περιοχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Μπόικο. Ο Ολυμπιακός από εκείνο το σημείο κυριάρχησε και έβγαζε φοβερή πίεση ψηλά υποχρεώνοντας τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό στο εύκολο λάθος. Οι Πειραιώτες έβγαζαν ενέργεια στο γήπεδο και ασκούσαν μεγάλη πίεση στο γήπεδο. Καμαρά και Γκιγιέρμε λειτουργούσαν άψογα στη μεσαία γραμμή και στο 19' ο Φορτούνης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0 όταν το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Μπόικο.
Αυτός που έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ζιλ Ντίας. Ο Πορτογάλος έβγαζε φοβερή ενέργεια και ποιότητα στο γήπεδο. Έκανε τα πάντα στην αριστερή πλευρά, αφού και πίεζε και έκλεβε μπάλες και δημιουργούσε. Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου το 2-0, αλλά αντί αυτού ο Ολυμπιακός δέχτηκε το γκολ στο 27'. Ήταν μία σειρά λαθών που έγιναν από τους χαφ και τον Τσιμίκα και ο Μπουγιάλσκι έφερε το ματς στα ίσια.
Για περίπου δέκα λεπτά η Ντιναμό πήρε μέτρα στο γήπεδο και έδειχνε να βρίσκει τα πατήματα της. Σε αυτό το διάστημα, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάποια φάση, ενώ το παιχνίδι της είχε μεταφερθεί στη δεξιά της πλευρά, αφού ο Βέρμπιτς είχε περιοριστεί από τον Μεριά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βγήκε ξανά μπροστά και πίεσε τη Ντιναμό. Αυτό απέδωσε καρπούς στο 41' όταν ο Ντίας έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόικο για το 2-1, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο. Σε αυτό το διάστημα είχε την κατοχή της μπάλας και καλή κυκλοφορία, αλλά όχι και κάποια καλή ευκαιρία. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, η ομάδα του Πειραιά έμενε από δυνάμεις. Η Ντιναμό κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο διάστημα βγάζοντας αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του και να κόψει το ρυθμό της αντιπάλου του. Στο 60' ο Σολ έκανε το σουτ από επικίνδυνη θέση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 65' ο Σα αντέδρασε γρήγορα και μπλόκαρε προ του Σολ.
 Ο Ολυμπιακός "φώναζε" πως ήθελε ενίσχυση και αυτή ήρθε από τον πάγκο στο 68' όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Νάτχο αντί του Φορτούνη. Παρόλα αυτά η Ντιναμό δημιούργησε πολύ επικίνδυνη κατάσταση στο 70' με σουτ του Τσιγκάνκοφ, το οποίο απέκρουσε ο Σα. Οι Πειραιώτες σιγά-σιγά άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους και στο 72' ο Νάτχο πέρασε μία εξαιρετική μπαλιά στον Ποντένσε, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι από τον Μπόικο αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση για ένα δεκάλεπτο, αλλά και πάλι στη συνέχεια η Ντιναμό ήταν αυτή που βγήκε πιο μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση.
Ο Ολυμπιακός την περίμενε στο μισό γήπεδο και οι μάχες είχαν γίνει σκληρές ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Οι Ουκρανοί πίεσαν τον Ολυμπιακό, τον έκλεισαν στα καρέ του και η ομάδα του Πειραιά συνέχιζε να μην κρατάει τη μπάλα στα πόδια της. Το πλήρωσε αυτό ο Ολυμπιακός στο 90' όταν ο Βέρμπιτς με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σα και έκανε το 2-2. Στις καθυστερήσεις ο Μικολένκο σπρώχνει τον Μασούρα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Άγγλος ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι.
Ολυμπιακός: Σα, Μεριά, Σισέ, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (80' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (68' Νάτχο), Ντίας (86' Μασούρας), Χασάν
Ντιναμό Κιέβου: Μπόικο, Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Σεπελίεφ, Σαπαρένκο (82' Γκάρμας), Μπουγιάλσκι, Βέρμπιτς, Σολ (82' Ρούσιν), Τσιγκάνκοφ.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην νίκησε την Ντιναμό Κιέβου αλλά μπόρεσε με την ισοπαλία να δώσει 200 βαθμούς στην Ελλάδα που βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης της UEFA με 27.600 βαθμούς.
Η Τσεχία που έχει δύο εκπροσώπους στην Ευρώπη βρίσκεται στην 14η θέση με 27.075 βαθμούς και είναι κοντά στο να «πιάσει» την χώρα μας. Στο κυνήγι της 13ης θέσης είναι και η 15η Δανία που έχει 27.025 βαθμούς.
H βαθμολογία των χωρών
11η Ολλανδία 30.633 (1/5)
12η Αυστρία 30.050 (2/5)
13η Ελλάδα 27.600 (1/5)
14η Τσεχία 27.075 (2/5)
15η Δανία 27.025 (0/4)
16η Ελβετία 26.900 (1/5)
17η Κροατία 26.375 (1/4)

Τι σημαίνει η κάθε θέση για την σεζόν 2020/2021
Η 11η και η 12η θέση:
Ο πρωταθλητής play-off (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο Κυπελλούχος απευθείας στους ομίλους Europa League
Ο τρίτος 3ο προκριματικό γύρο (Εuropa League)
Ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 13η και η 14η θέση:
Ο πρωταθλητής 3ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Η 15η θέση:
Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League).