Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ραγδαίες εξελίξεις: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά η κυβέρνηση – Βενιζέλος: Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο!

samven

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις… γέννησε η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως ανακοινώθηκε η κυβέρνηση αποφάσισε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή!
Σύμφωνα με δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη:
«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και
2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».
H έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής γίνεται τη Δευτέρα με τον καθιερωμένο αγιασμό. Συνεπώς, το αίτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να γίνει την Τρίτη και έπειτα από δύο ημέρες να ξεκινήσει η συζήτηση και η ψηφοφορία να γίνει την τρίτη ημέρα της συζήτησης.
Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει, αν η πλειοψηφία επιλέξει να επισπεύσει τις διαδικασίες και να καταθέσει το αίτημα από τη Δευτέρα.
Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως η σχετική ψηφοφορία θα γίνει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με τον Πρωθυπουργό:
“Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού.
Οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο. Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που την βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα”.

υστερογραφα