Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Πραγματικότητα γίνεται η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορεων.


Πραγματικότητα γίνεται η τελευταία επιθυμία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όπως είχε πει και η  Ντόρα Μπακογιάννη ο πατέρας της της είχε εξομολογηθεί ότι ήθελε να γίνει η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορεων. 
Έτσι, σήμερα, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη,
της Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κατερίνας Μητσοτάκη και της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Αλεξάνδρας Μητσοτάκη έγινε η παρουσίαση πρότυπης οικολογικής δράσης για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων.  
http://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2017/12/mitsotakis4-768x512.jpgΗ πρωτοβουλία με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» υλοποιείται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και την WWF Ελλάς.
Η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων υπήρξε η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.
Όπως έκανε γνωστό η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.