Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Δημήτρης Βερβεσός

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/dimitris-dervos-proedros-dikigorikou-sullogou-500.jpg
Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Βερβεσός με ποσοστό 57,65% έναντι του Δημήτρη Αναστασόπουλου που έλαβε ποσοστό 42,38%
Ο Δημήτρης Βερβεσός έλαβε ποσοστό 57,62 % (4.742 σταυρούς) και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος έλαβε ποσοστό 42,38% (3.488 σταυρούς). Κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν 305 έγκυρα και 353 λευκά, το ποσοστό συμμετοχής ήταν μόλις 42,34%. ενώ το ποσοστό αποχής ανήλθε στο 57,66%.
Στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, από τους 20.990 δικηγόρους προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα
οι 8.888.
Ο Δημήτρης Βερβεσός προέρχεται από τον κεντρώο χώρο και κατέβηκε στις εκλογές χωρίς να έχει επίσημο κομματικό χρίσμα. Ο εργατολόγος, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, πήγε για όλα ή για τίποτα: Συμμετείχε ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς να είναι επικεφαλής συνδυασμού. Κι αν δεν είχε εκλεγεί στην προεδρία του Συλλόγου, δεν θα ήταν ούτε σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογές του ΔΣΑ ως υποψήφιος πρόεδρος. Προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας. 
Ο Δημήτρης Βερβεσός, του Κωνσταντίνου και της Μαριγώς, γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου του 1964. Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1982 και εισήχθη στη Νομική Σχολή από την οποία πήρε πτυχίο το 1987.  
Το κοινωνικοασφαλιστικό και το εργατικό Δίκαιο είναι η φύση των υποθέσεων που κυρίως χειρίζεται. Από το 1993 έως το 2005 ήταν διευθυντής και εκδότης του δικηγορικού-νομικού περιοδικού «ERGA OMNES» και αργότερα μέλος της συντακτικής ομάδας της δικηγορικής εφημερίδας «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».
Εξελέγη για πρώτη φορά σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1993 και είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ασκουμένων Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Το 2002 εξελέγη γενικός γραμματέας του ΔΣΑ και επανεξελέγη σ’ αυτή τη θέση το 2005. Το 2008 εξελέγη αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. 
Μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Δημήτρης Βερβεσός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα νίκησαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Αποφάσισαν με την ψήφο τους να προχωρήσουμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι, μακριά από κομματικές επιταγές και διαχωριστικές γραμμές. Η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είναι νίκη όλων των δικηγόρων της Αθήνας. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Ευχαριστώ όλους όσοι με υποστήριξαν σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο. Ιδίως ευχαριστώ όλους εκείνους που στάθηκαν κοντά μου σε όλη τη μακρά συνδικαλιστική μου διαδρομή.
Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον έντιμο και πολιτισμένο αγώνα που έδωσε. Όπως είπα πολλές φορές, η δύναμη του ΔΣΑ είναι η ιστορία του, οι παραδόσεις του και η ενότητά του.
Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μια εντολή ευθύνης, την οποία αναλαμβάνω και αποδέχομαι. Σήμερα ξεκινάει μια νέα σελίδα. Τα προβλήματα μας είναι πολλά και δύσκολα και το επόμενο διάστημα κρίσιμο. Προσδοκώ στη συνεργασία όλων.
Ξεκινάμε δουλειά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το σύνολο των δικηγόρων της Ελλάδας».