Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στο Σύνταγμα

olme
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΟΛΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αλλά και κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» και σημείωσε ότι «Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμη ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.
Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κλειστές είναι η η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Επίσης, αυτή την ώρα κλειστή είναι και η Σταδίου, καθώς ανεβαίνει προς την πλατεία Συντάγματος η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

ysterografa.gr