Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Σύσκεψη & επιτόπια αυτοψία για την κατασκευή γέφυρας στο «Ζαχολίτικο Ποταμό» στο Δερβένι

Εμφάνιση received_720855548072076.jpeg 
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κου Ηλία Ανδρικόπουλου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου και συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Κεκερής, οι κ.κ. Δημόπουλος, Παπαγεωργίου και Λαζαρίδης από την Ε.Υ.Δ.Ε. και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Αντικείμενο της σύσκεψης η κατασκευή γέφυρας στο Δερβένι στη θέση «Ζαχολιτικό ποτάμι» η οποία σε συνδυασμό με παρακαμτήριο οδό θα διοχετεύει την κίνηση των οχημάτων της Παλαιάς Εθνικής Οδού, εκτός της πόλης. Ένα έργο μείζονος σημασίας που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης του Δερβενίου και θα εξυπηρετεί τόσο την Τοπική συγκοινωνία όσο και την σύνδεση των Νομών Κορινθίας και Αχαΐας.
Εμφάνιση received_720855664738731.jpegΣυζητήθηκε επίσης το ζήτημα της απορροής των όμβριων υδάτων του κόμβου του Δερβενίου μέσω του «Σπυρουλέϊκου Λαγκαδιού».
Κατόπιν της σύσκεψης έγινε επιτόπια αυτοψία στο «Ζαχολίτικο Ποτάμι» και στο «Σπυρουλέϊκο Λαγκάδι». Όσον αφορά την «κατασκευή γέφυρας», η Υπηρεσία Δημοσίων Έργων ζήτησε να γίνει συνάντηση με εκπροσώπους της ΕΡΓΑ ΟΣΕ προκειμένου να υπάρξει συνεργασία ώστε σε πρώτη φάση να γίνει μελέτη του έργου και να υπολογιστεί το κόστος κατασκευής.
Για δε το «Σπυρουλέϊκο Λαγκάδι», θα μελετηθούν τρόποι ώστε η απορροή των όμβριων υδάτων να μη γίνεται επιφανειακά για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι εκατέρωθεν ιδιοκτησίες.