Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Στυλιανίδης: Προσπαθούμε να αποφύγουμε τις απολύσεις στους ΟΤΑ

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις για απολύσεις στο Δημόσιο και ειδικότερα στους ΟΤΑ προχώρησε μετά συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.
Ειδικότερα δε για την αυτοδιοίκηση ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις είναι να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι.»
«Κλειδί» η αξιολόγηση των δομών και οι επίορκοι
Λίγες ώρες αργότερα από την Έδεσσα ο κ. Στυλιανίδης συνέδεσε ευθέως την αποφυγή απολύσεων υπαλλήλων με την γρήγορη και αποτελεσματική αξιολόγηση των δομών αλλά και τους επίορκους υπαλλήλους: «Αυτό που εφαρμόστηκε σε 2.000 άτομα το 2012 καλούμεθα, βάσει των δεσμεύσεων μας να το εφαρμόσουμε σε 25.000 άτομα, το 2013. Πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν σωστά οι απαιτούμενες κινήσεις, ώστε αυτές οι μετατοπίσεις να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και να μην ταλαιπωρήσουν, ούτε να διακινδυνεύσουν οι θέσεις των εργαζομένων» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών. Και πρόσθεσε : «Αυτό έχει να κάνει με το πόσο αποτελεσματικά θα τρέξουμε, κατά την γνώμη μου, την αξιολόγηση των δομών και πόσο γρήγορα και αντικειμενικά και δίκαια θα σταθούμε απέναντι σε επίορκους υπαλλήλους. Στο θέμα των επιόρκων υπαλλήλων δεν μπορούμε να χαριστούμε. Και εκεί δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση εάν αποδειχθεί η ενοχή, ή η ευθύνη».
Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο κυβερνητικές πηγές κατονόμαζαν την Αυτοδιοίκηση ως μία από τις τρεις βασικές δεξαμενές από όπου θα προέλθουν μέσα στο 2013 οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι διαθέσιμοι θα προέρχονται από την Αυτοδιοίκηση (απαριθμεί περίπου 80.000 υπαλλήλους), την παιδεία (έχει πάνω από 150.000 υπαλλήλους) και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (υπηρετούν πάνω από 100.000 υπάλληλοι).

aytodioikisi.gr