Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Σοκ στο 92' Ο Ολυμπιακός έχασε από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 1-2 στο Καραϊσκάκη

 Ολυμπιακός - Άιντραχτ 1-2: Έχασε ευκαιρίες για το 2-1 και υπέστη σοκ στο 92' (vid) 

Σοκ στο 92' για τον Ολυμπιακό! Εκεί που θα μπορούσε να φύγει νικητής από το Καραϊσκάκη με την Άιντραχτ, χάνοντας κραυγαλέες ευκαιρίες με Μασούρα και Ονιεκούρου, βρέθηκε από το πουθενά να φεύγει ηττημένος με 1-2 με το γκολ του Χάουγκε στο 92'. Οι Γερμανοί είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο, με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να παραμένουν δεύτεροι..

 Σοβαρά παράπονα των πρωταθλητών Ελλάδας για τη φάση του Μπαρκόκ με τον Ρέαμπτσιουκ στο 30' (σκληρό χτύπημα στον αστράγαλο του Μολδαβού), σε ένα διάστημα που χάλασε το VAR και θα μπορούσε να δοθεί κόκκινη κάρτα.Ο Λευκορώσος διαιτητής το τιμώρησε  μόνο με κίτρινη κάρτα και στην ανάπαυλα ζήτησε συγγνώμη, επειδή είχε χαλάσει το VAR! Οι Πειραιώτες έχουν παράπονα και για τη φάση του δεύτερου γκολ, υποστηρίζοντας ότι προηγήθηκε φάουλ στον Λαλά. 

Ο Πέδρο Μαρτίνς τελικά επέλεξε τον Χένρι Ονιεκούρου αντί του Ρόνι Λόπες, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Νιγηριανού. Από εκεί και πέρα η «απάντηση» του Πορτογάλου τεχνικού στο 3-5-2 της Άιντραχτ ήταν το 4-2-3-1, με τον Αγκιμπού να τρέχει σαν σκύλος σε όλο το γήπεδο και να πιέζει! Συγκεκριμένα την ενδεκάδα αποτέλεσαν, ο Βατσλίκ στο τέρμα, οι Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλος και Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα, οι Εμβιλά και Μαντί στα χαφ, ο Αγκιμπού πίσω από τον Ελ Αραμπί και οι Μασούρας – Ονιεκούρου στις πτέρυγες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε από το ξεκίνημα με σκοπό να πιέσει ψηλά (με μέτρο) και να δημιουργήσει προβλήματα στην πρώτη πάσα που θα επιχειρούσαν οι Γερμανοί από την άμυνά τους. Έως έναν βαθμό τα κατάφεραν, καθώς η Άιντραχτ δεν είναι μία άτεχνη ομάδα. Έχει μπόλικη ποιότητα στο ρόστερ της. Αφού πέρασαν 10 λεπτά με τον Ολυμπιακό να πρεσάρει, ήρθε ένα υπέροχο γκολ του Ελ Αραμπί κυρίως σε δημιουργία. Ο Ονιεκούρου πήρε την μπάλα από τα αριστερά και σαν άλλος… Γιουσέιν Μπολτ άφησε πίσω του τον Τούτα. Την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος από κοντά δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη (12’). Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ, αλλά αντί να πιέσουν λίγο περισσότερο την πελαγωμένη άμυνα της Άιντραχτ, πιάστηκαν τελικά στον ύπνο στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπορέ ανενόχλητος στα χαφ έκανε μία κάθετη πάσα στον Κάμαντα που βγήκε στην πλάτη του Μπα και πλάσαρε για το 1-1 στο 17’. Από εκείνο το σημείο και μετά πέρασε ένα τέταρτο για να αρχίσει ο Ολυμπιακός να ξαναπατάει γερά στα πόδια του. Με μπροστάρηδες τους Ρέαμπτσιουκ και Ονιεκούρου από τα αριστερά, με τον Αγκιμπού να δίνει ένα σωρό μάχες και τον Ελ Αραμπί να γίνεται και δημιουργός εκτός από εκτελεστής, έφτασε σε δύο περιπτώσεις κοντά στο 2-1. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο 36’ με τον Μασούρα να βλέπει τον Τραπ να διώχνει με τις τάπες το πλασέ σε θέση τετ α τετ και στο 39’ ήρθε η δεύτερη καλή φάση με τον Μαντί να σουτάρει δυνατά πάνω στον Τραπ από πλάγια θέση αριστερά. Κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στο τελευταίο τέταρτο.

Στο 30’ σημειώθηκε μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών. Ο Μπαρκόκ πήγε με τις τάπες και πάτησε στον αστράγαλο τον Ρέαμπτσιουκ, με τον κόκκινο πάγκο να σηκώνεται όρθιος, τρομάζοντας ότι έχει πάθει χοντρή ζημιά ο Μολδαβός. Και από το ριπλέι φάνηκε ότι πήγε πολύ άτσαλα και δεν ήθελε και πολύ να του προκαλέσει ένα βαρύ διάστρεμμα. Στον Ολυμπιακό φώναζαν για αποβολή του Μπαρκόκ, που τελικά τιμωρήθηκε με κίτρινη από τον Λευκορώσο Κουλμπάκοφ. Στο μεταξύ, στην ανάπαυλα δικαιολογήθηκαν οι διαιτητές ότι δεν μπορούσαν να ξαναδούν τη φάση στο VAR, γιατί για 20 λεπτά δεν λειτουργούσε!

Υποτονικό ήταν το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να δίνουν την εντύπωση ότι «φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Παρόλα αυτά σε αυτό το διάστημα πάλι ο Ελ Αραμπί κόντεψε να γίνει ο μίστερ «assist-man». Στο πρώτο μέρος έχασε το τετ α τετ ο Μασούρας. Στο 57’ έχασε μία μοναδική ευκαιρία ο Ονιεκούρου, ο οποίος από ευνοϊκή θέση σούταρε και η μπάλα έξυσε το αριστερό δοκάρι. Στο 69’ ο Βατσλίκ έβγαλε το… ψωμί του, διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Λίντστρομ. Έως το φινάλε του ματς ο ρυθμός είχε παγώσει για τα καλά, με τον Μαρτίνς να κάνει και τις αλλαγές του για να φρεσκάρει την ομάδα (Βαλμπουενά, Ρόνι, Τικίνιο), δίχως ωστόσο να καταφέρει πολλά πράγματα. Από το πουθενά, όμως, ήρθε το γκολ του Χάουγκε στο 92' και κάπως έτσι η Άιντραχτ είναι το απόλυτο φαβορί με το 1-2 για την κατάκτηση της κορυφής στον όμιλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1): Βατσλίκ - Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ - Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (89' Κούντε) – Μασούρας (83’ Ρόνι Λόπες), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (71’ Βαλμπουενά) - Ελ Αραμπί (83’ Τικίνιο).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (3-5-2): Τραπ - Τούτα, Χασέμπε, Εντικά - Τσάντλερ, Σο (83’ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78’ Ρόντε), Μπαρκόκ (58’ Τουρέ), Κάμαντα – Λάμερς (58’ Λίντστρομ), Μπορέ (78’ Χάουγκε).

 

Η βαθμολογία στον όμιλό του:

To πρόγραμμά

Σήμερα(22.00)

Αντβέρπ-Φενέρμπαχτσε

5η αγωνιστική

(25/11)

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε

Άιντραχτ - Αντβέρπ

6η αγωνιστική

(9/12)

Αντβέρπ - Ολυμπιακός

Φενέρμπαχτσε - Άιντραχτ