Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Δυναμική η παρουσία των ομογενών υποψηφίων στις αμερικανικές εκλογές: Ποιοι κέρδισαν

Ελλάδα ΗΠΑ 
 

Δυναμική εμφάνιση έκαναν στις αμερικανικές εκλογές οι περισσότεροι εκ των ομογενών υποψηφίων για τα ομοσπονδιακά και πολιτειακά όργανα οι οποίοι επικράτησαν των αντιπάλων τους, είτε κερδίζοντας την πρώτη εκλογή είτε ανανεώνοντας την θητεία τους.

Η εκλογή της Νικόλ Μαλλιωτάκη  στην Ομοσπονδιακή Βουλή προσθέτει ακόμη έναν αντιπρόσωπο για την Ομογένεια, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων. Παράλληλα, οι Κωνσταντίνος Μπιλιράκης , Τζον Σαρμπάνης , Κρις Πάππας , Ντίνα Τάιτους  και Τσάρλι Κριστ θα είναι ξανά παρόντες στα βουλευτικά έδρανα.

Στα Πολιτειακά Οργανα της Νέας Υόρκης ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εκλογή του Ιωάννη-Αλέξανδρου Σακέλου , ενώ νικητής αναδείχθηκε και ο Μιχάλης Ταννούσης. Στην Πολιτειακή Γερουσία θα βρίσκονται ξανά οι Μιχάλης Γιάνναρης και Τζέιμς Σκουφής , εν αντιθέσει με τον Ανδρέα Γουναρδή.

Στην Περιφέρεια του Ορεγκον ο ομογενής Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής Αλεκ Σκαρλάτος  ένας από τους τρεις Αμερικανούς που έσωσαν την αμαξοστοιχία στο Παρίσι από μια αιματηρή τρομοκρατική επίθεση το 2015, δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς συγκέντρωσε 45,2%.

Στην Πολιτειακή Βουλή έχει εκλεγεί και η γνωστή σύμμαχος του Ελληνισμού και επί χρόνια ομοσπονδιακή βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Κάρολιν Μαλόνι , ενώ στη Γερουσία θα βρίσκεται ο διαχρονικός υποστηρικτής των εθνικών μας θεμάτων Ρόμπερτ Μενέντεζ