Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Θρύλος ο... 41ος, ο Πρωταθλητής Ολυμπιακός για «φιέστα» στο Μάντσεστερ

 

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας, “Καραϊσκάκης” ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού και κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς αφού την Τετάρτη έχει το ματς της χρονιάς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν με διάθεση να τελειώσουν από νωρίς το ματς αλλά είχαν προβλήματα στην τελική πάσα και έτσι μετά την κεφαλιά του Βαλντέζ στο 4΄ και το σουτ του Χολέμπας στο 11΄ο Πανθρακικός κατάφερε να ελέγξει για λίγο τον ρυθμό. Τελικά ο Ολυμπιακός βρήκε την λύση από μία στημένη φάση όταν από το φάουλ του Ντομίνγκες ο Βαλντέζ με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους Πειραιώτες όταν στο 41΄ο Σαρακατσάνος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο πριν το ημίχρονο αν ο Αθανασιάδης δεν έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Πέρεζ (43΄) και Μανιάτη (45΄).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφτανε πολύ πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Παπαδόπουλος στο 49΄ και Μανιάτης στο 54΄ δεν σημάδεψαν σωστά με το κεφάλι, ενώ ενδιάμεσα το σουτ του Ντομίνγκες εξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού έκανε ακόμα μία εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Παπάζογλου στο 68΄, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι,ωστόσο οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν πάλι στροφές στα τελευταία λεπτά. Ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φουστέρ στο 88΄, αλλά στην επόμενη φάση ο Μπεν ανέτρεψε τον Κάμπελ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Φουστέρ από την άσπρη βούλα έγραψε το τελικό 2-0.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πλέον στρέφει το βλέμμα του στην ρεβάνς της Τετάρτης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Τόρες, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Κάμπελ, Πέρες (58' Φουστέρ), Ντομίνγκες (72' Στσέποβιτς), Βαλντές (72' Μασάντο).

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Ντιόγκο, Χασομέρης, Έμποου, Μολίνα (59' Λαδάκης), Μπαϊκαρά, Χρήστου (67' Μακρδημήτρης), Καθάριος (82' Σδράβος-Ρίζος), Ρομέου, Μπεν Σαμπάτ, Σαρακατσάνος.