Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΝΕΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ.

Του Ανδρέα Μητσόπουλου

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία 30-35 χρόνια, πραγματοποιείται μια συστηματική προσπάθεια από το αριστερόστροφο ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο που διοικεί τον τόπο, να αλλοιωθεί η νέα ελληνική γλώσσα, βάση και κορμό της οποίας αποτελούν τα Αρχαία Ελληνικά.
          Ήταν το 1982 όταν το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, στα πλαίσια της «Αλλαγής» (προς το χειρότερο), έκανε το χατίρι των «μαλλιαριστών» της Αριστεράς και κατήργησε εν μία νυκτί την απλή καθαρεύουσα και το πολυτονικό σύστημα γραφής, ενώ ταυτόχρονα παραγκώνισε την διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από την ελληνική εκπαίδευση, τα οποία εδιδάσκοντο πλέον, όχι από την Α΄ Γυμνασίου αλλά από την Α΄ Λυκείου και μάλιστα κατά τρόπο εντελώς επιδερμικό, με αποτέλεσμα την ημιμάθεια των μαθητών και την δυσκολία στην έκφραση, σημαντικού ποσοστού νεοελλήνων.
         
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και η πολιτική παντοκρατορία της Αριστερής σκέψης και της ψευτοκουλτουριάρικης διανόησης (έστω κι αν η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ επίσημα ως εκλεγμένο κόμμα), υποβάθμισε εντελώς την γλώσσα, υπεραπλούστευσε την ορθογραφία των περισσότερων ελληνικών λέξεων, καθιέρωσε εκφραστικά και γλωσσικά τερατουργήματα, σχεδόν εξάλειψε τους φθόγγους και τελικά άνοιξε τον δρόμο στην εκλατινικοποίηση της γλώσσας και στα greeklish.
          Η παγιωμένη τάση της εποχής ορίζει ότι η «καθαρή» γλώσσα και τα Αρχαία Ελληνικά πρέπει να εξοστρακισθούν από την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων, διότι κατά την γνώμη των εκπαιδευτικών «αστέρων» τύπου Ρεπούση, παραπέμπουν στον συντηρητισμό που επέβαλε το Δεξιό κατεστημένο του παρελθόντος.
          Είναι αλήθεια πράγματι, ότι η Λαϊκή-Πατριωτική Δεξιά έχει ως προμετωπίδα του Αγώνα της, την αγάπη για την Πατρίδα και την Ορθόδοξη Πίστη, τον σεβασμό στην Λαμπρή Ιστορία του Έθνους, στη Γλώσσα, στα ήθη, στα έθιμα και στις παραδόσεις αυτού του τόπου. Και τα Πιστεύω αυτά, αποτελούν Τίτλο Τιμής για τους Έλληνες Πατριώτες.
          Εμείς ως θεματοφύλακες των πατροπαράδοτων αρχών και αξιών του Ελληνισμού, τιμάμε τις παραδόσεις της Πατρίδας και αντιτιθέμεθα σθεναρά στην προσπάθεια της «Ρεπούσειας» Αριστεράς και των ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, να ολοκληρώσουν το ανθελληνικό σχέδιο Κίσσινγκερ, που μεταξύ των άλλων επιτάσσει και τα χτυπήματα κατά της ελληνικής γλώσσας, ούτως ώστε ο ελληνικός λαός να μην αντιλαμβάνεται την βαθύτητα των σπάνιων νοημάτων που κρύβει η γλώσσα των Αρχαίων προγόνων μας που μεγαλούργησαν και έτσι οι Νεοέλληνες να μετατραπούν σε όντα «ηλαττωμένης πνευματικής γομώσεως», χωρίς αντιστάσεις, που εύκολα θα υπακούουν στους εκάστοτε πάσης φύσεως δυνάστες τους.
          Τα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία η Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.  Μαρία Ρεπούση (που ονειρεύτηκε τον «συνωστισμό» της Σμύρνης και μισεί τα Θρησκευτικά όπως ο διάολος το λιβάνι), θεωρεί και χαρακτηρίζει «νεκρή» γλώσσα, είναι γλώσσα ολοζώντανη. Βρίσκεται παντού. Στην καθημερινότητά μας όπου οι αρχαίας προελεύσεως σύνθετες λέξεις, διασώθηκαν στο λεξιλόγιο μας από τον οδοστρωτήρα της αριστερής αγραμματοσύνης, γιατί θα ήταν φαιδρεπίφαιδρο να αλλάξουν (π.χ. λέμε οφθαλμίατρος και όχι ματογιατρός, πάνθηρας και όχι κυνηγός των όλων, υποβρύχιο και όχι αυτό που πλέει κάτω από το νερό, υδροχόος και όχι ρίπτης νερού, θυρωρός και όχι πορτοφύλακας, άνθρωπος εκ του «άνω  θρώσκω» και όχι ουρανοπαρατηρητής κλπ).
          Η γλώσσα των Αρχαίων Ελληνικών βρίσκεται στα πέρατα όλου του κόσμου και στα πιο φημισμένα ξένα πανεπιστήμια ανά την υφήλιο, τα οποία σεβόμενα την ιστορία και το κύρος τους, διαθέτουν πανεπιστημιακή έδρα Αρχαίων Ελληνικών.
          Τα Αρχαία Ελληνικά είναι η γλώσσα στην οποία γράφτηκαν οι θετικές επιστήμες της Ιατρικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Χημείας, από τα φωτεινά Πνεύματα της Αρχαίας Ελλάδας, βάσει των οποίων διαμορφώθηκε σήμερα, όλος ο σύγχρονος τεχνικός πολιτισμός της ανθρωπότητας. Ακόμη και στο διαδίκτυο επιβιώνουν τα Αρχαία Ελληνικά και σύμφωνα με έγκριτους επιστήμονες των Η.Υ., είναι η πλέον συμβατή σε αυτούς γλώσσα.
          Τα Αρχαία Ελληνικά είναι η γλώσσα του ενδόξου παρελθόντος και του ελπιδοφόρου μέλλοντος. Δεν απευθύνονται όμως σε όλους και ενδέχεται να καταστούν επικίνδυνα, για άτομα που πάσχουν από συμπλεγματικό ανθελληνισμό.
          Τα Αρχαία Ελληνικά είναι η γλώσσα του Πολιτισμού και ευτυχώς ή δυστυχώς εκτιμώνται περισσότερο από ξένους Φιλέλληνες, πολλοί εκ των οποίων τα ομιλούν απταίστως. Γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο, η κυβέρνηση Σαμαρά που ραχοκοκκαλιά της έχει την Πατριωτική Παράταξη, οφείλει να τα προστατεύσει, να συστηματικοποιήσει την διδασκαλία τους και να μεταλαμπαδεύσει απερίγραπτες γνώσεις στη Νέα Γενιά Ελλήνων, μέσω της εκμάθησης της γλώσσας του Υπέρτατου Φωτός.
          Επομένως τα Αρχαία Ελληνικά δεν είναι «νεκρή» γλώσσα. Νεκρή είναι η ιδεοληψία της Ελληνόφωνης Αριστεράς, οι θιασώτες της οποίας όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει, αρνούνται να πιστέψουν ότι το σταλινικό εργοστάσιο παραγωγής αθεϊας και αντεθνισμού που έδρευε στην πάλαι ποτέ κραταιά Σοβιετική Ένωση, έβαλε λουκέτο εδώ και 23 χρόνια και έτσι αυτοί κρατούν ανοιχτό το εδώ παράρτημα για να παραμυθιάζονται ότι έχουν πολιτική ύπαρξη.
          Ας συνεχίσουν έτσι, αν αυτό τους ικανοποιεί. Εμείς, οι λάτρεις της Ελληνορθοδοξίας, συμπάσχουμε και τους συμπονούμε.


                                             ΑΝΔΡΕΑΣ  ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
                                                           ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
                                         ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ.
                                          ΑΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
                           ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ