Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κώστας Κόλλιας: «Ενισχύεται η αστυνομική δύναμη στο νομό»

Τις μεταθέσεις 26 αστυνομικών που θα ενισχύσουν την Υπηρεσία Φύλαξης – Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών Κορίνθου υπέγραψε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, όπως είχε δεσμευθεί σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από συνάντηση που είχα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, είχα επισκεφθεί τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Παπαγιαννόπουλο και του είχα εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, όσο και οι πολίτες της Κορινθίας, εξαιτίας των ολοένα αυξανόμενων αναγκών αστυνόμευσης.
Έπειτα και από την εγκατάσταση στο Στρατόπεδο του Κέντρου Μεταναστών, ο φόρτος εργασίας έχει γίνει εξαντλητικός για τους άνδρες και τις γυναίκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Ωστόσο, ακόμα και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που φιλότιμα καταβάλουν δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες στο σύνολο του Νομού.
Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο δελτίο μου, ο Αρχηγός έδειξε και γνώση και κατανόηση του προβλήματος και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει άμεσα ενίσχυση του Σώματος στο Νομό μας. Πράγματι σήμερα με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα ότι ο Αρχηγός υπέγραψε τις μεταθέσεις 26 αστυνομικών, οι οποίοι θα ενισχύσουν την Υπηρεσία Φύλαξης – Ελέγχου Κρατουμένων Αλλοδαπών. Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα να απεμπλακεί ένας σημαντικός αριθμός αστυνομικών από τη φύλαξη του στρατοπέδου και να διατεθούν στην υπηρεσία των πολιτών της Κορινθίας.
Κανείς δεν μπορεί να εθελοτυφλεί απέναντι στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παρουσία του κέντρου μεταναστών. Οι πολίτες, τόσο στην Κόρινθο, όσο και στον υπόλοιπο Νομό, αισθάνονται ανασφάλεια. Οι αστυνομικοί μας έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Η άμεση ανταπόκριση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ στο αίτημα που τους μετέφερα για ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας αποδεικνύει ότι ο καλύτερος τρόπος να λύνονται τα προβλήματα είναι με συζήτηση και συνεργασία.
Για το λόγο αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χ. Αδάμ, όσο και τους λοιπούς εκπροσώπους της, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν προκειμένου να μεταφέρω τα αιτήματά τους, αλλά και γενικά για την αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και βεβαίως, θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ κ. Παπαγιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και την τήρηση στο ακέραιο των δεσμεύσεών του.
          Η προσπάθεια ενδυνάμωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας θα συνεχιστεί. Παραμένει σε εκκρεμότητα η περαιτέρω ενίσχυση με προσωπικό, η διάθεση εξοπλισμού, καθώς βεβαίως και το θέμα της σύμβασης με ιδιωτική εταιρία για τη φύλαξη του Στρατοπέδου, η οποία επίσης θα απελευθερώσει αστυνομική δύναμη για την προστασία των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους. Θα παραμείνω σε στενή συνεργασία, τόσο με τους εκπροσώπους των αστυνομικών μας, όσο και με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, ώστε να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να κερδίζουμε περισσότερη ασφάλεια για την Κορινθία.»