Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Super League play out: Καρέ αγώνων στο ξεκίνημα σημαντικές αναμετρήσεις σε Ηράκλειο, Περιστέρι, Βόλο και Αγρίνιο.

Super League play out: Καρέ αγώνων στο ξεκίνημα

 Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει σήμερα η αυλαία των play out της Super League, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας στη Super League 2 και ποια θα δώσει αγώνα μπαράζ για να παραμείνει στην κατηγορία. Οχτώ ομάδες για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλες θα παίξουν μεταξύ τους από μια φορά. Όσες ομάδες τερμάτισαν από την έβδομη μέχρι και τη δέκατη θέση θα δώσουν τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός, ενώ εκείνες από την ενδέκατη έως τη 14η θέση θα κάνουν το αντίστροφο.

Πάμε να δούμε το πρόγραμμα της ημέρας…

Πρώτο χρονικά παιχνίδι (3μ.μ.), αυτό ανάμεσα στον πιο... άνετο της διαδικασίας, όσον αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή, ΟΦΗ, με αντίπαλο τον Ιωνικό, ο οποίος θέλει να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα από τα... σενάρια. Για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια οι στόχοι άλλαξαν στο… παρα πέντε, καθώς μετά την απόφαση της επιστροφής των βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο σύλλογος της Κρήτης έχασε τη θέση του από τα play off και έτσι βρίσκεται στα play out, έχοντας την πρώτη θέση στη σχετική βαθμολογία.Η ομάδα της Νίκαιας έχει μια απόσταση ασφαλείας μέχρι στιγμής, ωστόσο χρειάζεται βαθμούς για να κλειδώσει και τυπικά την παραμονή της στην Super League.

Στις 17:15 γίνεται το πιο σημαντικό παιχνίδι, καθώς το ματς ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει... παλμό, σε μια σεζόν που εδώ και μήνες μοιάζει χαμένη. Οι δύο ομάδες  έχουν στο μυαλό τους μονάχα το «τρίποντο», καθώς οι θέσεις τους στην κατάταξη δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια. Ο Κρις Κόλμαν δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Νάτσο και Κυριάκο Παπαδόπουλο, έχοντας έτσι να διαχειριστεί δύο σημαντικές απουσίες σε ένα must win παιχνίδι. Από την άλλη, ο Μπάμπης Τεννές δεν υπολογίσει στους τιμωρημένους Τσιλούλη και Φατιόν, ενώ εκτός έμειναν και οι Βέρχουλστ, Ράιλι, Γιακιμόφσκι, Παπαγεωργίου και Γιαννιώτας ο οποίος είναι τραυματίας.

Την ίδια ώρα, ο Βόλος υποδέχεται τον Αστέρα, ο οποίος κατέβηκε τον τελευταίο μήνα από το «τρένο» των πλέι οφ για να επιβιβαστεί σε αυτό των πλέι άουτ. Οι δύο σύλλογοι  έχουν αρκετούς βαθμούς ώστε να μην έχουν κανένα άγχος για την ώρα… Οι γηπεδούχοι έχουν 30 βαθμούς αυτή τη στιγμή και έχουν μια πολύ καλή διαφορά από το τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε ακόμα καλύτερη θέση, έχοντας 35 βαθμούς.

Ο Βόλος έχει μονάχα μια απουσία, αυτή του Τσοκάνη ο οποίος είναι τιμωρημένος. Ο Ράσταβατς από την άλλη έχουν να διαχειριστεί πολλές απουσίες, καθώς εκτός έμειναν οι Μπαράλες, Καπίγια, Ιγκλέσιας, Τιλίκα, Χριστόπουλος, Μουνάφο και Τσιφτσής.

Η 1η αγωνιστική κλείνει με τη δύσκολη αποστολή της Λαμίας, η οποία καίγεται για βαθμούς, απέναντι στον Παναιτωλικό, ο οποίος έκανε εντυπωσιακό φώτο φίνις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στους 32 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό του και αποτελούν μαξιλαράκι ασφαλείας όσον αφορά τα σενάρια του υποβιβασμού. Απλώς οι γηπεδούχοι  θέλουν μονάχα να δώσουν συνέχεια στα πολύ καλά τους αποτελέσματα που έχουν από το 2022.

Για τη Λαμία ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι, καθώς η βαθμολογική της θέση δεν αφήνει περιθώρια και έτσι το παιχνίδι κρίνεται ως must win.

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ - Ιωνικός 15.00

Ατρόμητος - Απόλλων Σμ. 17.15

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 17.15

Παναιτωλικός - Λαμία 19.30

Η βαθμολογία

7. ΟΦΗ 37
8. Αστέρας 35
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 26
12. Ατρόμητος 23
13. Λαμία 18
14. Απόλλων 13