Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Μεγάλη νίκη της Λαμίας στο Αγρίνιο. Στο κυνήγι της παραμονής

 Παναιτωλικός-Λαμία 1-2: Στο κυνήγι της παραμονής

Χρυσό τρίποντο για την Λαμία στο Αγρίνιο, καθώς το 2-1 επί του Παναιτωλικού έσπασε το σερί των επτά ηττών, αλλά και διατηρεί την ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα σε απόσταση φιλοδοξιών απευθείας σωτηρίας. Ενώ την έφερε ακόμη πιο μπροστά από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Μανούσος και ο Ελευθεριάδης ήταν οι σκόρερ της Λαμίας, μείωσε ο Ντουάρτε αλλά δεν έφτανε για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έχασαν και τον αρχηγό του Αλέξανδρο Μαλή με σοβαρό τραυματισμό.

Με επιθετικό σχηματισμό άρχισαν οι δύο προπονητές, καθώς ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε δύο κυνηγούς (Μανούσος, Καραμάνος) ξέροντας νωρίτερα τη νίκη του Ατρόμητου επί του Απόλλωνα, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου ήθελε θεαματικό παιχνίδι από την πιο άνετη βαθμολογικά ομάδα του. Στο πρώτο εικοσάλεπτο το ματς δεν είχε φάσεις με την Λαμία να πιέζει ψηλά και να ελέγχει, αλλά στη συνέχεια ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και είχε καλές στιγμές (όπως το σουτ του Φλόρες στο 27') και τεράστια ευκαιρία στο 30', με τον Σαράνοφ να κάνει απίθανη απόκρουση στο πλασέ του αμαρκάριστου Καρέλη που είχε κλέψει από τον Αντέτζο. Στο 42' ο Αλέξανδρος Μαλής (που είχε γενέθλια κλείνοντας τα 25 χρόνια του) είχε μεγάλη ατυχία καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στον αχίλλειο τένοντα και αντικαταστάθηκε λίγο αργότερα από τον Αποστολάκη, με τον αρχηγό του Παναιτωλικού να φεύγει κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο. Και στο 45', ο Γιώργος Μανούσος πέτυχε ένα πολύ δύσκολο γκολ για το 0-1, καθώς έκανε μπάσιμο από τα πλάγια, στάθηκε τυχερός από κάποιες κόντρες και πάνω στη γραμμή του άουτ σούταρε προς την εστία νικώντας τον Ανέστη που αιφνιδιάστηκε.

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη ο Παναιτωλικός και απείλησε με Καρέλη και Αποστολάκη στα πρώτα λεπτά. Αλλά και με τον Μεντόσα στο 55' που κόπηκε από τη σωτήρια παρέμβαση του Μπεχαράνο. Η Λαμία βρήκε ξανά δίχτυα με τον Ελευθεριάδη στο 59' αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε καθώς ο Ρόμανιτς ήταν οφσάιντ. Η πίεση του Παναιτωλικού ήταν άκαρπη και χωρίς τη δυνατότητα για φάσεις, με τον Αναστασίου να προχωρά σε τριπλή αλλαγή για να κάνει ακόμη πιο επιθετική την ομάδα του. Στο 77', όμως, ο Τζανδάρης πέρασε έξοχη κάθετη στον Χρήστο Ελευθεριάδη που πλάσαρε ψύχραιμα τον Ανέστη και έκανε το 0-2 δείχνοντας να εδραιώνει τη νίκη της Λαμίας. Στο 83', όμως, ο Φρεντ Ντουάρτε έκανε εξαιρετική κίνηση και σουτ προς την εστία του Σαράνοφ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έτσι ο Παναιτωλικός μείωσε και ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του αποτελέσματος. Η Λαμία με αλλαγές άμυνας προσπάθησε να κρατήσει, ενώ είχε και ευκαιρία με τον Προβυδάκη στο 87'. Και τελικά κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς παρά το επικίνδυνο φάουλ του Μπαρμπόσα στις καθυστερήσεις. 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μαλής (44' λ.τ. Αποστολάκης), Περέιρα (71' Αντούνες), Λάρσον, Κορνέλιους, Φλόρες, Μάρτενσον (71' Μπαρμπόσα), Μεντόσα, Νταγκό (81' Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Καρέλης (70' Βέργος)

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Λούκας, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46' Ελευθεριάδης), Ρόμανιτς (85' Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80' Βέλλιος), Μανούσος (62' Ταϊρόν - 85' Προβυδάκης)

 

 

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΦΗ - Ιωνικός 2 - 3

Ατρόμητος - Απόλλων Σμ. 1 - 0

Βόλος - Αστέρας Τρίπολης 0 - 2

Παναιτωλικός - Λαμία 1 - 2

Η βαθμολογία

7. Αστέρας 38
8. ΟΦΗ 37
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 29
12. Ατρόμητος 26
13. Λαμία 21
14. Απόλλων 13