Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ο Ολυμπιακός άγγιξε ένα μεγάλο διπλό στο Φράιμπουργκ, αλλά το όνειρο έγινε εφιάλτης στις καθυστερήσεις (1-1) - έμεινε εκτός Ευρώπης..

Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός 1-1: Το όνειρο έγινε εφιάλτης 

Μία βραδιά που εξελισσόταν πολύ όμορφα για τον Ολυμπιακό τελικά τελείωσε με το χειρότερο δυνατό σενάριο. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν το γκολ στις καθυστερήσεις από τη Φράιμπουργκ και έμειναν στο 1-1 στη Γερμανία. Την ίδια ώρα η Ναντ σκόραρε κατά της Καραμπάγκ και έκανε το 2-1 με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι Πειραιώτες να μείνουν εκτός Ευρώπης. Εκεί που κρατούσαν στα χέρια τους ένα μεγάλο διπλό τελικά δεν μπορούν να διεκδικήσουν ούτε την 3η θέση. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά δεν άντεξε και προδόθηκε ξανά στις καθυστερήσεις.

Η μεγάλη έκπληξη στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού αφορούσε στον Βρουσάι, ο οποίος ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κατά τα άλλα ο Μίτσελ επέλεξε τον Ντόι και τον Μπα για το κέντρο της, τον Ιν Μπομ και τον Εμβιλά στα χαφ, και τους Μασούρα, Γκάρι στα «φτερά». Ο Μπιέλ έπαιξε κοντά στον Ελ Αραμπί σαν να είναι δίδυμο στην επίθεση όπως είχε γίνει με τον Χάμες και τον Μπακαμπού στο Αγρίνιο. Από την άλλη πλευρά ο Κρίσταιν Στράιχ παρέταξε την ομάδα του με την καλύτερη ενδεκάδα, αφού ήθελε την πρώτη θέση. Κέιτελ και Χέφλερ ήταν στα χαφ με Γκρίφο, Ντοάν και Γκερέ να κινούνται πίσω από τον Γκρέγκοριτς.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο πολύ δυνατά και μόλις στο 1ο λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Η Φράιμπουργκ έδειξε μία διάθεση να «χτυπήσει» στην πλευρά του Βρουσάι, αλλά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν προσηλωμένοι στο πλάνο του. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα και είχαν περιορίσει τη δράση των ακραίων της Καραμπάγκ. Έτσι το 17’ η μπάλα από τον Χουάνγκ πήγε δεξιά στον Άβιλα, αυτός άνοιξε για τον Γκάρι που τροφοδότησε ωραία τον Μασούρα κι εκείνος γύρισε για τον Μπιέλ στο ύψος του πέναλτι, αλλά του σουτ απέκρουσε ο Φλέκεν για να σκοράρει από κοντά ο Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς και θα περίμενε κανείς ότι η Φράιμπουργκ θα ανεβάσει στροφές.

Οι Πειραιώτες δεν δέχτηκαν μεγάλη πίεση και λειτουργούσαν πολύ καλά ανασταλτικά. Μάλιστα στο 23’ ο Μασούρας έχασε γκολ που δεν χάνεται, αφού είχε περάσει και τον Φλέκεν, αλλά αστόχησε. Οι πρωταθλητές Ελλάδας λειτουργούσαν εξαιρετικά και είχαν σε τρομερή βραδιά τον Γκάρι, ο οποίος από δεξιά δημιουργούσε φοβερά προβλήματα στην άμυνα της ομάδας του Στράιχ. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευε με τους παίκτες του να κρατούν τις θέσεις τους και να αμύνονται υποδειγματικά. Το κακό για τους Πειραιώτες ήταν πως στο 39’ έχασαν με μυϊκό τραυματισμό τον εξαιρετικό μέχρι εκείνο το σημείο Γκάρι. Το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που είχε τις ευκαιρίες και γι’ άλλο γκολ.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν διαφορετικό με τη Φράιμπουργκ να δείχνει τις προθέσεις της να πιέσει τους Πειραιώτες. Οι Γερμανοί άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να μπορούν να βγάλουν κάποια καλή φάση. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους ήταν επικίνδυνοι όταν έβρισκαν χώρους. Η Φράιμπουργκ από την πλευρά της είχε προβλήματα στην άμυνα και αυτά ήθελε να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Πειραιά.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως η κούραση κυρίευε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να χάνουν τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να δίνουν κατοχές στους Γερμανούς. Οι Γερμανοί άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο σε ένα σημείο που ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να μην έχει δυνάμεις και να μην μπορεί να συνεχίσει με την ίδια ένταση. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Μίτσελ αμύνονταν με καθαρό μυαλό, ενώ από ένα σημείο και μετά ανέλαβε δράση ο Πασχαλάκης. Όποτε χρειάστηκε κράτησε όρθια την ομάδα του. Σε 3-4 περιπτώσεις ο Έλληνας πορτιέρε πραγματοποίησε εξαιρετικές αποκρούσεις και διατήρησε το μηδέν στα μετόπισθεν. Οι Πειραιώτες δέχτηκαν ασφυκτική πίεση στο φινάλε του αγώνα και παρά τις μεγάλες αποκρούσεις του Πασχαλάκη δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το 1-0, αφού ο Γκίντερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 κι έτσι χάθηκε για τον Ολυμπιακό η νίκη.

Φράιμπουργκ: Φλέκεν – Κιούμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρντ (78’ Σιλντιγιά), Γκιούντερ - Κέιτελ (62’ Βαϊφχάουπτ), Χέφλερ – Γκρίφο, Γκερέ (62’ Γεόνγκ), Ντόαν (62’ Εγκεστάιν)- Γκρέγκοριτς (72’ Πέτερσεν)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Άβιλα, Μπα, Ντόι, Βρουσάι (82’ Ρέτσος)– Εμβιλά, Χουάνγκ Ιν-Μπομ, Μπιέλ (69’ Κούντε)– Μασούρας (82’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39’ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί (82’ Ουί Τζο).