Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΔΗΛΩΣΗ ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Δ. & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ



http://www.naftemporiki.gr/fu/p/1037636/638/399/0x0000000000f2d6dc/2/giannis-plakiotakis.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γνωρίζοντας πολύ καλά το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, αλλά και οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες της Κρήτης, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ν.Ο., εκφράζω την αλληλεγγύη μου στο δίκαιο αγώνα των αγροτών της Ιεράπετρας και συνυπογράφω το  ψήφισμά τους.
 
Δυστυχώς, για πολλοστή φορά, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.
Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, δε φτάνει που με τη μνημονιακή και ακραία φορομπηχτική τους πολιτική οδηγούν σε απόγνωση τους αγρότες, αρνούνται να συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τον αποκλεισμό της νησιωτικής Ελλάδας, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της Π.Ν.Ο..       
Έχοντας βαθιά αίσθηση των κινδύνων που ελλοχεύουν τόσο για τους παραγωγούς, όσο και για τους πολίτες της νησιωτικής Ελλάδας, ως βουλευτής Λασιθίου, κάνω έκκληση στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Ως πρωτεργάτης του Νομοθετήματος 4256/14, συνιστώ στον Υπουργό Ναυτιλίας να επιδείξει την απαιτούμενη πολιτική βούληση και να ενεργοποιήσει τις διατάξεις του άρθρου 25 του σχετικού νόμου.  
Τον καλώ, να συγκαλέσει άμεσα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), λόγω επείγουσας κοινωνικής ανάγκης και να θέσει σε εφαρμογή τα όσα ορίζει ο νόμος για το πλοίο ασφαλείας.
Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και ζητώ από τον Υπουργό Ναυτιλίας και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να αφήσουν κατά μέρους, έστω και για μια φορά, τη γνωστή τους ανευθυνότητα και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Να σταθούν  όχι με λόγια, αλλά με έργα δίπλα στους αγρότες της Κρήτης και τους πολίτες της νησιωτικής Ελλάδας