Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΙΙσοπαλία με... ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ Ένταση με Κούγια και 10λεπτη διακοπή στην Κόρινθο!


 Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ, με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Κουγια και τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι τόνοι ανέβηκαν περίπου 10' πριν το φινάλε, όταν ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Σπανός, διαμαρτυρήθηκαν προς τους διαιτητές, με τους οπαδούς της ΑΕΚ να τους αποδοκιμάζουν! Υπήρξε άμεση παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, με τον Αλέκη Κούγια να είναι πολύ εκνευρισμένος!
Ακολούθησε σύρραξη, στην οποία συμμετείχαν και οπαδοί της ΑΕΚ, με τον Αλέξη Κούγια να κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σκισμένα ρούχα, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πάντως υπήρξε ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, με συνέπεια να διακοπεί το ματς μιας και η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική. Το παιχνίδι σταμάτησε για δέκα και πλέον λεπτά, κι όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, άρχισε ξανά.

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, η ΑΕΚ πήρε τον βαθμό στην Κόρινθο κόντρα στην Παναχαϊκή (1-1), σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από επεισόδια λίγο πριν το φινάλε.


Η ΑΕΚ, με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, επέστρεψε έπειτα από 22 χρόνια στο γήπεδο της Κορίνθου, καθώς είχε να παίξει από τον Μάιο του 1993 και το 4-1 επί της Κορίνθου με 2 γκολ του Αλέξη Αλεξανδρή και ισάριθμα του σημερινού γενικού αρχηγού της, Βασίλη Δημητριάδη.
Φαίνεται, όμως, ότι αυτή η επιστροφή δεν ήταν… γούρικη για τους παίκτες του Δέλλα. Όχι διότι δεν συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους, μένοντας στο 1-1 με την Παναχαϊκή, αλλά κυρίως λόγω της μέτριας (έως κακής στο α' ημίχρονο) εμφάνισής τους.
Μόλις στο 5' η «Ένωση» άγγιξε το 0-1, όμως στο γύρισμα του Ντακόλ, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, οι «ροσενόερι» άνοιξανξ το σκορ. Ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, ο Καραγκιολίδης δεν μπόρεσε να αντιδράσει κι έκανε το 1-0. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ στο 13', όταν από γύρισμα από δεξιά ο Καραγκιολίδης απέκρουσε τη μπάλα, αυτή «στρώθηκε» στον Χοτζάλι, όμως το σουτ του ήταν άστοχο.
Στο 18', σε μια φάση «καρμπόν» με αυτή του 1-0 ο Μπουντόπουλος εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αυτή τη φορά όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 19' ο Καραγκιολίδης με διπλή προσπάθεια κράτησε την εστία του ανέπαφη σε διαδοχικά σουτ των Μαρουκάκη και Χοτζάλι.
Βλέποντας την ομάδα του να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ο Τραϊανός Δέλλας σήκωσε για προθέρμανση τον Αραβίδη. Κίνηση λογική, μιας και ο Κρισάντους ήταν ανύπαρκτος επιθετικά, αν και τα προβλήματα δεν ήταν μόνο δημιουργικά κι εκτελεστικά, αλλά και αμυντικά. Άλλωστε οι παίκτες της Παναχαϊκής όποτε ήθελαν δημιουργούσαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ.
Στο 35' ο Μαρουκάκης βρέθηκε μέσα στην περιοχή, οι αμυντικοί της ΑΕΚ τον έκλεισαν, όμως αυτός βρήκε τον τρόπο να «στρώσει» τη μπάλα στον Μπουντόπουλο, το σουτ του οποίου δεν ήταν καλό, με τον Καραγκιολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη στιγμή για την ΑΕΚ ήταν στο 36', όταν Φαγέ και κρισάντους συνδυάστηκαν, ο τελευταίος έκανε το δυνατό σουτ, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα στη γωνιά του. Ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής αντέδρασε σωστά και στο 38', μπλοκάροντας τη μπάλα έπειτα από το σουτ του Ανάκογλου.
Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Τραϊανός Δέλλας έριξε στο παιχνίδι τον Αραβίδη αντί του Φαγέ. Στο 51' ο Ντακόλ σούταρε άστοχα από καλή θέση, ενώ στο 53' η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Σαρρής έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια την απομάκρυνε ο Παπαδόπουλος.
Όσο κυλούσε ο χρόνος η απόδοση των «κιτρινόμαυρων» ανέβαινε και στο 69' ήρθε η ισοφάριση, και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο. Ο Αραβίδης «έσκαψε» τη μπάλα για τον Σοϊλέδη, αυτός σέντραρε με τη μία, ο Ντακόλ πρόλαβε τον Παπαδόπουλο και έκανε τη μπαλιά για τον Κρισάντους, ο οποίος προ κενής εστίας έκανε το 1-1.
Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης της Παναχαϊκής με την ΑΕΚ, με πρωταγωνιστές τον Αλέξη Κουγια και τις αστυνομικές δυνάμεις.
Έπειτα από διακοπή περίπου 15' το ματς ξανάρχισε με τον Ανάκογλου στο 100' να σουτάρει άστοχα έπειτα από προσπάθεια του Κρισάντους, ο οποίος στο 111' ζήτησε πέναλτι, με τον Γιάχο να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Κοντοχρήστος, Τρίγκας, Στεργίδης, Αναστασόπουλος, Μασούρας, Χοτζάλι (74' Χούσα), Μπουντόπουλος (63' Γκαντιάγκα), Μαρουκάκης (96' Κυβελίδης)
ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Σαρρής, Σβάρνας (72' Λαμπρόπουλος), Σοϊλέδης, Φαγέ (46' Αραβίδης), Ανάκογλου, Ντακόλ, Ζόριτς (70' Κορδέρο), Γροντής, Κρισάντους


Καθοριστικό βήμα για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης στη βαθμολογία των πλέι οφ έκανε ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας 3-1 της Λάρισας στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε δοκάρι στο 6' με τον Φαρινόλα, ενώ προηγήθηκε στο 13', όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Ψιάνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τζιόρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αποστολίδη. Στο 40' έγινε το 2-0, με τον Γεωργίου να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, οι «βυσσινί» μείωσαν με τον Πίντο, ο οποίος ολοκλήρωσε ιδανικά ατομική προσπάθεια.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρα παιχνιδιού ο Σουάνης έκανε το σουτ, ο Αποστολίδης απέκρουσε, όμως ο Φαρινόλα από δύσκολη θέση πέτυχε πανέμρφο γκολ, κάνοντας το 3-1 για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Ταϊρης, Γεωργίου, Γκόλιας, Κύργιας, Βασιλαντωνόπουλος, Λαγός (90' Χατζής), Ψιάνος, Βάντερσον (83' Καραδέμητρος), Ανγκούλο (58' Σουάνης), Τζιώρας, Φαρινόλα
ΛΑΡΙΣΑ: Αποστολίδης, Καρανίκας, Κοντοδήμος, δεληζήσης, Μελισσάς, Κορέια Σίλβα (75' Γιάντσης), Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ριμπέιρο (70' Πινδώνης), Μπόγιοβιτς, Πίντο (57' Λύρας)



Το «4 στα 4» στο «Καυτανζόγλειο» έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος επιβλήθηκε του Ολυμπιακού Βόλου 1-0, με τον Γιάννη Λουκίνα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Ο σέντερ φορ του «Γηραιού» σκόραρε στο 4 έπειτα από πάσα του Ρομάνο, ενώ στο 24' και πάλι έπειτα από σέντρα του Αργεντινού σούταρε με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι.
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Βαλεριάνος, Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (68' Τσιλιανίδης), Ρομάνο (80' Σιατραβάνης), Ιντζόγλου, Πασάς (91' Ρουγκάλας), Λουκίνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Καρράς (80' Κεσίδης), Μαργαρίτης, Ζέρης, Μπάρμπας, Μακρυδημήτρης (86' Ντινόπουλος), Γιαλούσης, Σκοπελίτης (55' Νικολιάς), Τριανταφυλλάκος, Θέος, Μπιτάνγκ